Majka priznala da je otrovala i spalila svoju 9-godišnju kćer, htjela se osvetiti suprugu

Foto: Facebook

LAURA Coward iz Kanade osuđena je na doživotan zatvor zbog ubojstva svoje devetogodišnje kćeri Amber Lucius, prenosi Independent.

Coward je prošli mjesec priznala ubojstvo drugog stupnja na sudu u Calgaryju. Uhićena je u kolovozu 2014., dva dana nakon što je prijavljen nestanak njene kćeri. Policija ju je pronašla pored izgorenog auta.

Prvo ju je drogirala, a zatim zapalila zatvorenu u autu


Navodno je vodila kćer na promatranje zvijezda nakon groznog razvoda od njezinog oca koji je dobio puno skrbništvo nad djetetom. Zatim ju je odvezla daleko od Calgaryja te nadrogirala tabletama za spavanje.

Mislila je da je djevojčica mrtva, pa ju je zatvorila u auto i zapalila. Obdukcija je pokazala da Amber nije umrla od tableta, već zbog kombinacije hipotermije, udisanja dima i trovanja ugljičnim monoksidom.

Ubila kćer da bi se osvetila bivšem suprugu

Sudac Scott Brooker u petak je osudio Coward na doživotan zatvor. Rekao je da njena kazna mora biti "odraz bijesa i gađenja društva".

Ubojstvo je opisao kao "odvratno, bez povoda ili smisla" te dodao kako se čini da je Coward to učinila da bi se "osvetila" bivšem suprugu.

Na izricanju presude, Coward je molila kćerinog oca te svoju obitelj i prijatelje da joj oproste.



 

Pročitajte više