Majka splitskog ubojice željela vidjeti sina, nisu joj dopustili

Foto: Facebook

ETEL Zavadlav, majka Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu, od suca istrage u Splitu tražila je dozvolu da posjeti svog sina koji se trenutno nalazi na promatranju u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Dozvolu nije dobila jer se prvo treba odlučiti o tome hoće li je ispitati kao svjedokinju u istrazi. Vjerojatno hoće, samo se još ne zna hoće li se ispitivanje provesti u sklopu državnoodvjetničke istrage tužitelja Žarka Štrpca ili će se, pak, kao u slučaju Filipovog oca i brata, organizirati dokazno ročište pred sucem istrage, piše Dalmatinski portal.

Filipova majka Etel Zavadlav bila je dosta u javnosti nakon ubojstava. No, puno važnije od toga bit će što će kazati pred sucem istrage ili tužiteljem Štrpcem, ako uopće bude htjela svjedočiti.

Filip Zavadlav sumnjiči se da je 11. siječnja u svega nekoliko minuta hicima iz automatske puške usred bijela dana u Varošu ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića.

Toksikološki nalaz kaže da je bio drogiran. Nalazi krvi Filipa Zavadlava otkrili su različite supstance i metadon kojega za odvikavanje od narkotika i smirivanje boli koriste ovisnici. Osim toga, nalaz je pokazao i da Zavadlav u vrijeme trostrukog ubojstva nije bio pod utjecajem alkohola.

Pročitajte više