Majka srpskog pedofila: Curicama je rezao kosu sa 7 godina, trovao je pse...

Foto: Telegraf

"LIJEČEN je od svog poremećaja od malih nogu, prvoj djevojčici ošišao je kosu sa sedam godina, liječen je na psihijatriji, odbijao je piti lijekove, ukućani su strahovali od njegove naravi, otrovao je pse da ne najavljuju njegov dolazak, a majka se plašila i da je ne ubije", ovo je samo dio onoga što su proživjeli Slavica i Duško Jovanović, roditelji Ninoslava Jovanovića (46), osuđivanog silovatelja djece koji je 5. siječnja uhićen nakon 17 dana potrage zbog otmice i zlostavljanja djevojčice Monike K.

Roditelji ozloglašenog Malčanskog brijača, koji za razliku od sina u selu važe za vrijedne poljoprivrednike i uzorne ljude, za Blic su otkrili kroz kakav su pakao prolazili ovih godina.

Probleme s Ninoslavom imaju cijeli život.

"Od godinu dana života liječen je pa je ležao dva puta u bolnici u Toponici. Problemi su počeli od petog razreda osnovne škole. Izvodio je prevare, nema ga po 10 dana, pa dođe. Dok vratimo dugove on bude miran pa opet ode, problemi su s njim od kako se rodio. Borili smo se negdje do 14.-15. godine da mu dajemo lijekove. Nije ih htio piti", kaže njegova majka.

Prva epizoda

Prva epizoda koja je najavila njegovu izopačenost dogodila se kada je imao sedam-osam godina.

"Bio je dijete, prvi-drugi razred. Rođakinja ima djevojčicu, igrali su se zajedno. I ona meni kaže: 'Jao, Slavice, tvoj Ninoslav mojoj kćeri odrezao kosu.' Mislili smo, dječji nestašluk. Mi to nismo shvatile ozbiljno, recnuo joj kosu, gotovo, ništa. Tko je mogao znati u što će se pretvoriti?" kaže.

Ninoslav je po izlasku s 12 godina duge robije kratko bio u kući s roditeljima, a onda tražio da se odvoji "jer mu je trebao mir". Roditelji su mu opremili drugu kuću koju imaju u selu, ali mira nije bilo.

Nasilno ponašanje

Ljetos, uoči "nestanka", počeo je biti agresivan i prema obitelji. 

"Namjerno je izazivao svađe da bi pobjegao. Ja samo plačem i šutim. Kada sam jednom ušla u podrum da operem suđe, bio je na vratima. Okrenula sam se i sledila, imao je pogled kao na ovoj slici sad kada je uhapšen. Crn, modar, okrvavio. Rekoh: Ovaj će me sada ubiti", priča majka.

Pošto ga od 26. srpnja nije bilo kući, otac Duško je nestanak prijavio policiji. On ističe da su sve učinili da Ninoslava pokušaju vratiti na pravi put. Majka Svetlana se sjeća da su se nadali da će se Ninoslav popraviti kada je 2018. godine po izlasku iz zatvora doveo kući ženu s kojom je planirao živjeti.

"Mi smo je prihvatili svi. Mnogo je bila fina. Ja sam je pitala, kada smo bile same: Je l' te maltretira? 'Ne, kevo', govorila je. Je l' te zlostavlja? 'Ne, kevo.' Pričala je: 'Kevo, ne mora on raditi nigdje, ja ću raditi. On neka radi kući i živjet ćemo lijepo." Ali nije dugo potrajalo, svega dva mjeseca.

Pročitajte više