Majka tinejdžera ubijenog u Francuskoj: Ne krivim policiju, samo onoga tko je pucao

Majka 17-godišnjaka kojeg je ubio francuski policajac rekla je da za njegovu smrt krivi samo policajca koji ga je ustrijelio, a ne cijelu francusku policiju.

Tragedija koja je izazvala tri uzastopne noći destruktivnih nemira oživila je žestoku raspravu o diskriminaciji i radu policije u siromašnim multietničkim zajednicama.

Mladić Nahel, podsjeća CNN, ubijen je iz vatrenog oružja tijekom prometne blokade u utorak ujutro u pariškom predgrađu Nanterre.

Snimka incidenta koju je snimio slučajni prolaznik prikazuje dva policajca kako stoje na vozačevoj strani automobila, od kojih je jedan pucao iz pištolja na vozača iako se nije činilo da je u neposrednoj opasnosti.

Policajac je rekao da je pucao iz pištolja iz straha da će mladić nekoga pregaziti autom, rekao je tužitelj Nanterrea Pascal Prache.

"Krivim samo jednu osobu"

"Ne krivim policiju, krivim jednu osobu, onu koja je oduzela život mom sinu", rekla je Nahelova majka Mounia pred kamerama francuske televizije.

"Postoje drugi načini da ih se izvuče iz auta. Tako ubijati naše malene. Koliko će to trajati? Koliko će još djece otići?" dodala je.

Tužitelj Prache je rekao kako se vjeruje da je policajac upotrijebio svoje oružje nezakonito. U tijeku je službena istraga zbog namjernog ubojstva, a policajac je u pritvoru, izvijestio je BFMTV, podružnica CNN-a.

Pročitajte više