Majke u Ukrajini na leđima djece ispisuju podatke: "Da im pomognu ako nas ubiju"

POSLJEDNJIH tjedana iz Ukrajine stiže sve više izvješća o patnjama kroz koje prolaze nevini civili. Nedavno su se na društvenim mrežama i u medijima pojavile snimke i fotografije pokolja u Buči gdje su, kako tvrdi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, ruske snage ubile više od 300 civila. 

Novinarka Julija Mendel, koja je nekoliko godina radila kao glasnogovornica i savjetnica za medije ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, objavila je na Twitteru da majke u Ukrajini zbog ovakve situacije pribjegavaju očajničkim potezima i da na leđima djece ispisuju njihove važne podatke, obiteljske kontakte i druge informacije, kako bi im drugi ljudi, u slučaju da se izgube ili ostanu bez roditelja, mogli pomoći.

"Napisala je na tijelu kćeri njeno ime, datum rođenja, telefonske kontakte obitelji"

"Oleksandra Makovij, majka iz Ukrajine, napisala je na tijelu kćeri njeno ime, datum rođenja i telefonske kontakte obitelji kako bi joj netko mogao pomoći ako se izgubi ili joj roditelji poginu tijekom rata. Rekla je da joj je čak palo na pamet da joj napravi tetovažu s tim podacima", napisala je Mendel.

Ukrajinske vlasti su priopćile da su Rusi od početka sukoba ubili najmanje 165 djece, a ranili njih 266.

Pročitajte više