Makarska pedijatrica: Evo slika stolica, crna je stara, bijelu su mi dali

Foto: Privatni album

PEDIJATRICI u Makarskoj pukao je kotač na stolici pa je ona zatražila da dobije novu. Stigla joj je fotelja koja izgleda kao da je pokupljena s otpada. Poderana, rasklimana, prljava, hrđavog postolja i oderanih rukohvata.

Ravnatelj Doma zdravlja u kojem radi kaže da priča sa stolicom ide malo drugačije.

"Spomenuta liječnica dijeli prostor ordinacije sa drugom liječnicom (dvije pedijatrice, jedna u jednoj smjeni, a druga u drugoj smjeni u istom prostoru). Druga liječnica je uputila prije neki dan upit prema glavnoj sestri i službi nabave DZ-a zahtjev za popravkom stare stolice ili nabavkom nove stolice. Glavna sestra je odgovorila da DZ nema na skladištu daktilo stolica i da će služba javne nabave DZ-a nabaviti novu stolicu i da to traje neko vrijeme (ponuda, narudžbenica, isporuka,…).

Paralelno sa time medicinska sestra druge liječnice upućuje zahtjev lokalnom domaru može li nešto napraviti sa spornom stolicom i on isti dan mijenja puknute (blokirane) točkiće.

Zašto dvije doktorice koje dijele prostor ne komuniciraju o ovim stvarima ne znam, kao što ne znam zašto spomenuta liječnica iznosi neistinu da je to "nova" stolica koja je poslana od strane  uprave DZ-a umjesto "stare" kad je to ista stolica na kojoj su promijenjeni točkići. Zašto prije nije upućen zahtjev za promjenu dotrajale stolice također ne znam (nisam ja taj koji svaki dan sjedi na stolici i zna kakva je stolica)", napisao je ravnatelj Doma zdravlja nakon čega se liječnica opet oglasila i objavila slike obje stolice.

Liječnica: Stolica je samo šlag na tortu

"Iako sam rekla da je priča sa stolicom za mene završena, primorana sam reagirati na odgovor svog ravnatelja", započela je svoj status liječnica, koja nam je dopustila da objavimo njen odgovor.

"Dakle, 'nova' stolica nije stara kojoj su zamijenjeni kotači, već novodopremljena stolica. Stara s puknutim kotačićem još je u ambulanti", napisala je liječnica.

Osvrnula se i na komentar ravnatelja da ne komunicira s kolegicom u drugoj smjeni: "Komunikacija kolegice i mene je odlična, bez brige."

"Po pitanju zamjena, da, dobijamo 300 kuna po danu zamjene suprotne ordinacije, turista, itd, ali ste zaboravili napomenuti u bruttu.

Vrlo dobro znam da nema slobodnih pedijatara, i da, puno mladih liječnika ne želi mijenjati pedijatre, ali evo sad u 6. mjesecu kad sam bila na bolovanju, bile su još neke kolegice pa su imale zamjenu. Može se provjeriti", komentirala je liječnica izjave ravnatelja bolnice.

O EKG-u

"EKG uređaj sam zatražila još u 10. mjesecu 2018. kad ste bili zamjenik ravnatelja i kad sam počela raditi kao pedijatar u Makarskoj.

Stolica je samo šlag na tortu, diskriminirajućeg odnosa uprave prema pedijatriji Makarske i županije", napisala je liječnica.

Pročitajte više