Makedonska ambasada demantirala vijest o pismu Europskoj uniji

MAKEDONSKO veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je u četvrtak da makedonski predsjednik Boris Trajkovski nije poslao Europskoj uniji zajedničko pismo petorice predsjednika zemalja jugoistočne Europe Makedonije, Hrvatske, BiH, Jugoslavije i Albanije u kojem se traži potpora približavanju tih zemalja Uniji.

Veleposlanstvo je priopćilo da ´u potpunosti demantira´ informaciju preuzetu od agencije AFP, objavljenu nakon sastanka Trajkovskog i visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Solane u utorak u Bruxellesu, prema kojoj je makedonski predsjednik to pismo poslao danskom predsjedništvu EU.

´Točno je da je zajedničko pismo predsjednika spomenutih država u fazi usuglašavanja, te da će konačna verzija biti dostavljena europskim institucijama i predstavnicima, u susret njihovog summita u Kopenhagenu´, priopćilo je veleposlanstvo.

U priopćenju veleposlanstva dodaje se da se očekuje kako će pismo biti usuglašeno danas.

Savjetnik hrvatskog predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Jakić potvrdio je u četvrtak za Hinu da se konačni tekst pisma još uvijek usklađuje.

´Dobili smo makedonsku verziju pisma, a konačni tekst se još uvijek usklađuje. Očekuje se da bi to moglo biti dovršeno večeras´, kazao je Jakić.

Pročitajte više