Maletić: Dobro ću razmisliti hoću li se kandidirati za predsjednicu HDZ-a

Foto: FaH

HDZ-ovka Ivana Maletić u Dnevniku Nove TV komentirala je predstojeće izbore za predsjednika HDZ-a.

„Danas smo otvorili proces nominiranja kandidata, definirali način na koji će se birati predsjednik i ja ću u sljedećih nekoliko dana razmisliti bi li bilo korisno za stranku i za mene, i važno i potrebno, da sudjelujem u procesu unutarstranačkih izbora za predsjednicu“, poručila je Maletić i dodala kako prije odluke želi detaljno razmisliti hoće li se kandidirati.

Rekla je da je moguće da se šefa HDZ-a kandidira i Milijan Brkić.

Nije željela otkriti hoće li u slučaju da odustane od vlastite kandidature, podržati Andreja Plenkovića.

Kaže da bi HDZ-u kao predsjednica stranke doprinijela da se u prvi plan stave gorući problemi.


„Najviše sam fokusirana na gospodarstvo, pozicioniranje Hrvatske u jugoistočnoj Europi i cijeloj Europskoj uniji. Moj najveći cilj i želja, i mislim da je to najveći nacionalni interes - da Hrvatska postane jedna od prvih deset novih država članica u gospodarskom rastu, u otvaranju radnih mjesta, da prednjači u inovacijama, novim tehnologijama, reindustrijalizaciji – imamo jako puno potencijala i to želim za sve nas, tako da naši mladi budu tu i vide u Hrvatskoj budućnost“, kazala je Maletić.

Na opaske pojedinih članova HDZ-a koji ističu da je puno vremena provela izvan Hrvatske, rekla je kako vrlo dobro zna koji su problemi u zemlji.

Upitana je li HDZ trebao ranije napraviti korake poput odlaska Tomislava Karamarko kazala je kako „nikad nije kasno“.

„Za dobre odluke je uvijek dobro vrijeme. Možda da se nešto dogodilo drugačije prije, ali sad – kad bi bilo da je bilo – mislim da nema potrebe o tome na taj način razgovarati“, rekla je i dodala da je Karamarko časno odstupio.

Pročitajte više