Mali dioničari NaMe zaprijetili HRT-u: Vratite Latinicu ili idemo u prosvjede i bojkot pretplate

"HTV kao Javni servisi čije je djelovanje određeno Ustavom i zakonima o javnoj televiziji u Republici Hrvatskoj, koji treba da bude jamac slobodnog formiranja javnog mišljenja u svim važnim dijelovima društva, čiji je zadatak da emitirati politički uravnotežene  informativne emisije i vodi javne rasprave o ključnim pitanjima u državi,  skidanjem sa programa emisije Latinica iz programske sheme 29. 11. tekuće godine zbog teme o kriminalu i pljački vlasništva dioničara Na-Me uz asistenciju  banaka PBZ i Zagrebačke kao paradigma pljačke u pretvorbi i privatizaciji, prekršio je sve propisane norme svoga osnivanja, svoga djelokruga i načina rada", stoji u otvorenom pismu Udruge malih dioničara Na Me i članovi udruge Kulin Ban koje je odaslano na adresu HRT-a, saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te u ured predsjednice Vlade Jadranke Kosor.

> HND opet reagirao zbog Latinice: Repriziranje filma o Vukovaru samo izlika za cenzuru

Mali dioničari te predstavnici udruge zajednički postavljaju pitanje odgovornosti svih sudionika koji su sudjelovanjem u "ovakvoj nezakonitoj i neprofesionalnoj odluci" grubo prekršili propise kao i kodekse postojanja Javne TV.

"Dioničari NaMe i udruga za zaštitu ljudskih prava i nezakonito razvlaštenih dioničara Kulin Ban ovim protestom zahtijevaju i traže od programskog vijeća ponovno preispitivanje odluke o skidanju sa programa emisije Latinica sa navedenim prilozima o kriminalu u pretvorbi NaMe , te zahtijevaju da vrate u program emisiju Latinica 29.11. 2010. godine", stoji u pismu u kojem se zaključuje da ukoliko programsko vijeće i ravnateljstvo ne shvati ozbiljno ovaj prosvjed i ne usvoji zahtjev  kako će pozvati 9 tisuća svojih članova  i ostale prevarene i opljačkane u pretvorbi i privatizaciji na bojkot plaćanja pretplate HTV-u.

"Organizirat ćemo javne prosvjede pred veleposlanstvom EU, Hrvatskim saborom i HTV-om", stoji na kraju pisma. 
 
 

Pročitajte više