Maloljetni Nijemci se htjeli drogirati dezodoransima, djevojka izgorjela



POKUŠAJ jeftinog drogiranja pretvorio se u tragediju za 15-godišnju njemačku pankericu Nicole i njenog dečka Bennija, starog 17 godina, kad je snifanje dezodoransa zbog neopreznosti preraslo u eksplozivni požar.

U petak navečer su Nicole i Benni kupili 15 dezodoransa. Namjera im je bila snifati ih i tako se nadrogirati. Zatvorili su se u Nicolinu sobu i počeli udisati pare. Jedini problem je bio u tome što se od dezodoransa nisu baš uspjeli nadrogirati.

Greška

Otišli su u kuhinju i htjeli zapaliti cigaretu. No, Nicole je u sobi zaboravila upaljač, pa se vratila po njega. Kad ga je našla u sobi, provjerila je radi li. Samo, zaboravila je na pare iz 15 bočica dezodoransa.

Pri prvoj iskri iz upaljača pare su se zapalile, prouzročivši eksploziju, od koje su komadi prozorskog stakla letjeli 30 metara, a vrata os sobe se izvalila iz okvira. Nicole se našla usred požara. Sve na njoj je gorjelo.

Izgledala je grozno

Benni je brzo ugasio svoju djevojku. Jedna susjeda posjela je djevojku u kadu s ledenom vodom. No, nije joj bilo daljnje pomoći. Ruke, lice, prsa, noge, sve je zahvaćeno opeklinama.

Nicolina majka Karin rekla je da je njezina kći izgledala grozno. "Nije više imala kose na glavi. Opekla je i pluća. Život joj je u opasnosti", rekla je majka i dodala kako o udisanju dezodoransa ne zna ništa. Nicole je, rekla je Karin, dezodoranse kupila kako bi si napravila frizuru.

Pročitajte više