Maloljetnik na Žirju u Yugu 45 sletio s ceste, suvozač završio u bolnici

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 2:25 na otoku Žirju teže je ozlijeđen 18-godišnjak koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je maloljetni vozač zadobio lakše tjelesne ozlijede, javljaju iz PU šibensko-kninske. 

Vozio Yugo 45 i sletio u raslinje

Do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik koji je upravljao s neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom Yugo 45, po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Počeo se nekontrolirano kretati po cesti, a 18-godišnjak koji je sjedio na suvozačevom mjestu i nije bio vezan ispao je iz automobila.  Automobil se prevrnuo i izletio u nisko raslinje, gdje se zaustavio.

Protiv vozača kaznena prijava, a protiv suvozača prekršajni nalog

Protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 18-godišnjaka će biti podnijet prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte više