Maloljetnik s Brača naoružao se do zuba preko ilegalnog preprodavača oružja iz Ogulina

GOTOVO tri mjeseca 29-godišnji Vinko Luketić iz Ogulina prodavao je oružje i streljivo u Plavom oglasniku, a nevjerojatan je podatak da je na taj način uspio naoružati i jednog maloljetnika iz mjesta Sumartin na Braču.

Oglas u spomenutom listu vidio je 17-godišnji Bračanin te je s Luketićem stupio u kontakt i kupio od njega automatsku pušku. Transakcija se dogodila uživo, a maloljetniku je ovaj pušku predao u Splitu te za nju dobio 600 eura i sto dolara, piše Slobodna Dalmacija.

No, to nije bilo sve, jer je dječak od Luketića za 120 eura kupio i dvije pancirne košulje marke "point blank" te sto komada streljiva za dodatnih 300 kuna. Istovremeno, dogovorili su kako će posao ubuduće obavljati putem pošte pa je tako iz Ogulina 17-godišnjaku 11. ožujka stigla žuta omotnica s 30 komada streljiva, no dječaka su nakon preuzimanja iste čekali policajci, koji su dan prije tog pronašli kupljenu automatsku pušku, koju je dječak skrivao 500 metara od kuće u kojoj živi, u šumarku.

Pušten nakon dvodnevnog pritvora

Luketić je dječaku poslao još jednu pošiljku od 500 komada različitog streljiva, koju je ovaj trebao preuzeti 13. ožujka, koju je isto tako policija preuzela, a istog dana, gospićka policija na izlazu iz grada hvata Luketića, koji je u automobilu prevozio tri puške i tri ručne bombe, koje su sve glasile na njegovog oca.

Policija je Luketića uhitila te u pritvoru zadržala dva iduća dana radi kriminalističke obrade, no nakon toga je pušten. Činjenica da je oružje prodavao čak i maloljetnica, ako njemu već nije bila bitna, trebala je biti bitna policiji i nadležnom državnom odvjetništvu.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više