Maloljetniku osumnjičenom za dvostruko silovanje određen jednomjesečni pritvor

MALOLJTNIK kojega je zagrebačka policija osumnjičila za dva silovanja počinjena prošle godine u Novom Zagrebu, danas je pred istražnom sutkinjom za mladež negirao krivnju i branio se šutnjom, nakon čega mu je određeno jednomjesečno zadržavanje u pritvoru za mladež.  

Istražna sutkinja za mladež zagrebačkog Županijskog suda Melita Božićević Grbić jutros je ispitala osumnjičenog 17-godišnjaka, u pratnji njegova odvjetnika po službenoj dužnosti Krešimira Škarice, te je pokrenula tzv. pripremni postupak, odnosno istragu na temelju policijskog izvješća.

Prema zakonu, maloljetnik tijekom pripremnog postupka može biti zadržan u pritvoru do tri mjeseca.

Nakon višemjesečne istrage, zagrebačka policija na Staru godinu uhitila je maloljetnog hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je u naselju Lanište u listopadu prošle godine pretukao i silovao jedanaestogodišnju djevojčicu, a u lipnju u naselju Remetinec sedamnaestogodišnju djevojku.

Policija je jučer izvijestila da osumnjičeni do sada nije bio evidentiran kao počinitelj prekršaja i kaznenih djela, a budući da je riječ o maloljetnoj osobi policija nije mogla objaviti njegov identitet niti iznositi druge pojedinosti.

Do njega je došla nakon intenzivne kriminalističke obrade provedene u zadnjih nekoliko mjeseci kojom je bilo obuhvaćeno nekoliko tisuća građana.

Policija ističe da je osumnjičeni maloljetni mladić uhićen te uz posebno policijsko izvješće priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda nakon DNK vještačenja koja ukazuju da je počinitelj oba silovanja, te brojnih obavijesnih razgovora, poligrafskih testiranja i drugih istražnih metoda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.