Mamići na sudu: Zdravkov slučaj ulazi u zastaru, Mislav tvrdi da nije kriv zbog pijanog sudara

OSLOBAĐAJUĆA presuda Zdravku Mamiću zbog napada na Miljenka Mesića je ukinuta, a istovremeno je počelo suđenje njegovom 25-godišnjem nećaku Mislavu zbog prometne nesreće u Sesvetama 16. veljače prošle godine.

Podsjetimo, Zdravku Mamiću triput se sudilo zbog napada na Miljenka Mesića. Prvi put je oslobođen, drugi put je osuđen na šest mjeseci zatvora i rok kušnje od dvije godine, a treći put je opet oslobođen, ali sve tri presude su ukinute. No, ove će se sudska trakavica uskoro privesti kraju; za novo suđenje vjerojatno neće biti vremena s obzirom da će u travnju slučaj zahvatiti zastara.

No, da sudovi ne ostanu uskraćeni za pojavljivanje članova obitelji Mamić pobrinuo se nećak Dinamovog izvršnog dopredsjednika, Mislav, koji je optužen da je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 82-godišnji Vjekoslav Švigr. Iako je u trenutku nesreće u krvi imao 1,34 promila alkohola, Mislav Mamić je sucu rekao da se ne osjeća krivim za nesreću koja se dogodila u ranim jutarnjim satima, točnije u 6:50 u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama.

Podsjetimo, Mamić se svojim Golfom zabio u prikolicu koju je Švigr vukao svojom Opel Astrom, nakon čega je Švigrov automobil odbačen na drugu stranu ceste, te se u njega zabio kamion Mercedes Atego kojeg je vozio 25-godišnji Mladen K. U nesreći u kojoj je Švigr poginuo, njegova su žena i sin zadobili lakše ozljede. Mislav Mamić je zbog prometnih prekršaja stari policijski znanac; već je "skupio" 16 prijava, među kojima su i prijave zbog vožnje u pijanom stanju.

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više