Tjedan restorana odbio Todorićev novac: "Domaće namirnice ne kupuju se u Konzumu!"

Foto: Tjedan restorana (Facebook)

"U VRIJEME kada je sponzore izuzetno teško naći, čiste savjesti radi, mi smo jednog odbili - Konzum. Nismo prihvatili njihovu ideju - promociju da restorani domaće namirnice nabavljaju u Konzumu. Jer to nije istina. Marketing uglavnom nema veze s istinom, no mi ne podržavamo takav tip promocije. I to nas veseli više nego novac", stoji na službenoj Facebook stranici Manifestacije Tjedan restorana koji se održava od 3. do 12. listopada.

Kako stoji na službenoj stranici Tjedan restorana je promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene  Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima. Restorani sudionici akcije izlaze u susret gostima putem posebne promotivne ponude. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu. Održava se dva puta godišnje, krajem veljače i krajem rujna.



"Više nemamo niti naslovnog sponzora. No, biti svoj i slobodan bez nepotrebnog "stiskanja i gnječenja" mozga divno je! Dobar tek & živjeli!", pozivaju organizatori iz udruge Nomadi.

Podsjetimo, kako ove godine sudjeluje 66 restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora. U ponudi je jelovnik odnosno slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kuna. U većin ponuda imate pravo i na aperitiv ili čašu vina.

Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 posto veća kažu organizatori.

Pročitajte više