Manijak koji je divljački mlatio žene u Splitu pravomoćno dobio 11.5 godina zatvora

Screenshot: YouTube

ODLUKOM Visokog kaznenog suda Aleksandar Nišević (30) pravomoćno je osuđen na 11 i pol godina zatvora zbog dva brutalna napada na žene. Potpuno je tako potvrđena odluka splitskog Županijskog suda donesena prošle godine, piše Dalmacija danas.

Kaznu je dobio zbog strašnog, nevjerojatnog napada na dvije potpuno nevine prolaznice. Sredinom srpnja 2021. godine malo nakon sedam sati ujutro na terasi lokala u Splitu prišao je 53-godišnjakinji i zamolio je čašu vode. U ruci je držao staklenu bocu kojom ju je udario po tjemenu dok je nesretna žena silazila niz stepenice.

Od siline udarca žena je pala, a Nišević je nastavio udarati te je teže posljedice spriječila prolaznica koja je počela vikati.

Samo koji sat kasnije ispred zgrade na Blatinama napao je 41-godišnjakinju udarivši je kamenom u potiljak. I nju je nastavio udarati na tlu, šakama po tijelu, da bi prestao i pobjegao kad su stanari okolnih zgrada uočili što se događa.

Niševića je snimila i nadzorna kamera, iako je cijelo vrijeme pred sudom tvrdio da je nevin te da nikad nije napao žene. U kaznu zatvora su mu, osim za dva pokušaja ubojstva, uključene i uvjetne osude za krađe.

 

Nedavno optužnica za ubojstvo djeda

A za najteže nedjelo tereti se nedavno podignutom optužnicom u Sisku. Tereti se za ubojstvo vlastitog djeda Miloša Niševića krajem 2019. godine. Tijekom svađe s 89-godišnjakom, iako je znao da je lošeg zdravlja, udario ga je najmanje jednom metalnom posudom po glavi, a kad je nesretni starac preminuo, odnio je tijelo u šumu, sumnja se.

Tek treba vidjeti snagu dokazne građe ovom slučaju imajući u vidu da su dijelovi tijela žrtve pronađeni tek dvije godine nakon zločina, kao i da je nestanak Miloša Niševića prijavljen neko vrijeme nakon što je ubijen.

Pročitajte više