Marić o Grmojinim optužbama: Ministri financija ne mogu znati koga nadzire Porezna

Foto: Hina, Index

MINISTAR financija Zdravko Marić novinarima je u saboru rekao kako je on, a siguran je i njegovi prethodnici, postupao u skladu sa zakonom. Rekao je kako ne može komentirati konkretni slučaj, dakle je li točno da od 2007. godine Porezna nije kročila u Agrokor.

"Pitajte Grmoju, ako je to točno, onda je evidentno da postoje određeni propusti. Ali ja i dalje stojim iza Porezne i smatram da oni rade svoj posao kako treba. Koliko je poreznih nadzora bilo izvršeno, ja ne znam, nije moje da dajem naputke Poreznoj da nešto čini ili ne čini. Siguran sam da su se i moji prethodnici vodili time", rekao je.

Rekao je i kako je za velike porezne obveznike, poput Agrokora, osnovan poseban odjel. "On funkcionira po principu dostave podataka, bilo od Fine, bilo od medija. Kad krene nadzor u nekom velikom subjektu, on se radi kontinuirano", dodao je i rekao da postoji institucija porezne tajne i da on ne može neke stvari komentirati.

"U srijedu ću odgovoriti na optužbe"

"U srijedu ću imati priliku odgovoriti, kao i prezentirati da sam od prvog dana jedino i isključivo radio u javnom interesu i da o mom radu najbolje govore rezultati", rekao je. "Želim obraniti svoj ljudski integritet i dostojanstvo, a što će biti dalje, to će se vidjeti. Imam potporu Vlade, na čemu sam zahvalan, ali mislim da sam je i zaslužio", ustvrdio je.

Marić je također ustvrdio kako je od prvog dana prema kolegama iz Mosta bio izuzetno otvoren. "Na svaki njihov poziv da raspravljamo o bilo kojoj temi bio sam uvijek otvoren. Nikada ništa nikome nisam skrivao, pa tako ni kolegama iz Mosta. Nisam radi nikavu distinkciju između HDZ-ovih i Mostovih ministara", ustvrdio je.

Marić se novinarima obratio nakon zajedničke sjednice saborskog Odbora za financije i državni proračun i Odbora za europske poslove, na kojem je predstavljen Vladin Nacionalni program reformi za ovu godinu, pri čemu je oporba napustila sjednicu.

"Oni se pozivaju na pravni poredak, a ne priznaju mene koji sam ministar u Vladi i došao sam prezentirati važne dokumente koje je Vlada u četvrtak usvojila o smjernicama ekonomske i fiskalne politike", prokomentirao je Marić.
 

Pročitajte više