Marić o popustu u hotelu: Sami su mi ponudili luksuz, to mi se stalno događa

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

MINISTAR financija Zdravko Marić komentirao je ljetovanje u luksuznom hotelu u Malom Lošinju za koje je platio znatno nižu cijenu. Sve je priznao uz obrazloženje kako mu se takve stvari stalno događaju.

Marić je ljetovanje za suprugu, sina i sebe platio puno manje

Kako je jučer objavio portal Oštro, Marić je ljetovanje za suprugu, sina i sebe platio 291 euro za noć, za apartman u kojem noćenje stoji više od tisuću eura. Riječ je o hotelu Bellevue, jednom od najskupljih na Jadranu, koji pritom dobiva povlaštene kredite Hrvatske banke za obnovu i razvitak, u kojoj je Marić šef Nadzornog odbora.

Ministar je sada priznao da je po jeftinijoj cijeni spavao u luksuznom i skupljem smještaju nego što ga je platio. Tvrdi da je rezervirao jeftiniji smještaj, a sam hotel mu je onda ponudio luksuzniji za istu cijenu.

Marić: Govorim fakte i činjenice

"Ja na tu odluku nisam utjecao niti sam to tražio. Privatno, i puno prije nego sam bio ministar nije mi se jedanput dogodilo, ne samo u Hrvatskoj nego i vani, da dobijete nekakvu višu kategoriju. Govorim fakte i činjenice", rekao je Marić pa dodao:

"I ta situacija i takva kakva je, unapređenje smještajne jedinice, ne dovodi me niti bi me ikad dovelo u bilo kakav vezani, zavisni položaj prema toj osobi, odnosno prema toj grupaciji. Kao i da govorimo o nekoj aviokompaniji, što je također nerijetki slučaj. Naravno da se to ne događa svima i nije to vezano samo za nekog tko je ministar."

Na pitanje je li to zapravo indirektan dar koji kao dužnosnik nije smio primiti, Marić je odgovorio: "Vidjet ćemo što će Povjerenstvo reći."

Pročitajte više