Marić tjednima govorio kako se izuzima od odluka o Agrokoru, a danas glasao za Ramljaka

Foto: 

MINISTAR financija Zdravko Marić javno je rekao da se izuzima od odluka vezanih za Agrokor, ali danas je ipak glasao za postavljanje Ante Ramljaka za vladinog povjerenika u posrnuli koncern.

Na upit novinara kako će glasati na sjednici vlade oko izvanrednog povjerenika za Agrokor, Marić je dolazeći u Banske dvore odvratio: "Vidjet ćete".

"Rekao sam da ću se izuzeti od sadašnjih tema vezanih uz Agrokor. Ovaj puta govorimo o nekom drugom koraku, nekoj drugoj fazi. Vidjet ćete sami sad kroz par minuta na sjednici", dodao je Marić.

"Zna se tko, kako i na koji način može pokrenuti pitanje povjerenja. Dakle, svatko ima pravo za tako nešto. Kada tako nešto bude formalno pokrenuto, onda ću se o tome i očitovati", rekao je Marić o svojoj eventualnoj ostavci, dodavši da o tome i ne razmišlja.

Na sjednici vlade Marić je, iako stidljivo da se jedva vidi na snimci, digao ruku za imenovanje Ante Ramljaka, iako je više puta rekao kako se izuzima od odluka vezanih uz Agrokor.

Na konferenciji na kojoj je Plenković predstavio Ramljaka, branio je ministra financija.

"Marić je glasao, na njega računam od momenta otkad sam razgovarao s njim da bude ministar financija. U ovom trenutku su nastupile nove okolnosti i on će biti uključen u djelovanje vlade po svim relevantnim pitanjima", rekao je Plenković.

Pročitajte više