Marija Novak: Moj sin Mario nije ni znao da je autom udario Darka Glavana!

MAJKA Marija Novaka, fotografa koji je svojim terencem američkih registracija udario i usmrtio kritičara Darka Glavana, tvrdi da je sasvim sigurna kako njen sin uopće nije bio svjestan što se dogodilo te večeri u Varaždinu i da nije namjerno pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je stradao njegov poznanik. Novak je, naime, prije dvije godine u Zagrebu predstavljao svoju fotomonografiju "Hrvatska", a jedan od govornika na bio je i Glavan koji se o Novakovom fotografskom talentu izražavao biranim riječima.

"Mario je jako emotivna duša. Vjerujem da ni sam nije bio svjestan što se dogodilo. To više što je u posljednje vrijeme zbog jakih bolova u ruci koju je bio slomio uzimao sedative. Živio je u našoj vikendici u Ludbreškim vinogradima. Tog sam ga jutra nazvala na mobitel jer sam čula u medijima o prometnoj nesreći i upitala ga zna li što o tome. Odgovorio mi je da ništa ne zna. Upravo zbog toga mislim da nije bio svjestan što se dogodilo", rekla je za Večernji list Marija Novak koja tvrdi kako je njen sin uvijek bio vrlo oprezan vozač i nikad nije brzo vozio.

"Svi nas ovdje poznaju i cijene i bili smo u šoku kao i svi naši susjedi i znanci kada nam je 13 policajaca banulo u kuću iako je Mario bio u vikendici. Bili su poput lešinara. Sve su pregledali u kući. Podigli su svaku šalicu, skinuli sa zida sve moje goblene koje izrađujem godinama, kao da smo okorjeli kriminalci", šokirana je Marija Novak koja kaže da se njen sin nije opirao policiji kad su ga došli uhititi.

Pročitajte više