Marijana Petir izgubila: "Mislim da smo već pobijedili kad smo skupili potpise"

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

PREMA prvim izlaznim anketama, lista Marijane Petir nije ušla u Europski parlament, ali ona poručuje da nije još ništa gotovo.

Kretanje rezultata i ostale stožere pratite na sljedećim linkovima:

> Kretanje rezultata uživo

> Uživo iz HDZ-a

> Uživo iz SDP-a

> Uživo iz MOST-a

> Uživo iz START-a

> Uživo uz SDSS-a

> Uživo iz Pametnog

> Uživo iz Amsterdamske

> Uživo iz Bandićevog stožera

> UŽIVO Rezultati izbora u EU

> Uživo iz Neovisnih za Hrvatsku

> Uživo iz stožera Suverenista

"Hvala svima koji su podržali našu listu. Četiri posto na prvu ruku je dobar rezultat jer se izlazne ankete rade u velikim gradovima, a očekujemo podršku ruralne sredine za koju smo se borili. Večer je pred nama, pričekat ćemo rezultate. Mislim da smo već pobijedili onog dana kada smo prikupili potpise. Vjerujem da će konačni rezultati biti zadovoljavajući", rekla je Marijana Petir za N1.

Kaže kako se iz izlaznih anketa može iščitati jedno nezadovoljstvo vladajućom strukturom te da moraju mijenjati smjer ili će u protivnom rasti političke opcije koje nisu pretjerano konstruktivne. "Mislim da u politici moramo biti konstruktivni", zaključila je.

"Zahvaljujem biračima koju su podržali moju neovisnu listu”, rekla je Petir koja s volonterima i kandidatima sa svoje liste prati izbornu noć u Maloj Ludini, njezinom rodnom kraju čime se zalaže za ravnomjeran razvoj Hrvatske.

Za izlazne ankete prema kojima je prvo osvajala 3,94 posto što je u međuvremenu poraslo na 4,18 posto glasova Petir je rekla da su svojevrsni smjerokaz.

No, s obzirom da se one rade u gradovima u konačnici očekuje bolji rezultat, jer, kako je rekla, njezina lista je bila jedina usmjerena prema poljoprivrednicima i ruralnom razvoju.

"Ako se uspoređujemo s nekim političkim opcijama koje su imale novac i infrastrukturu, a mi smo blizu njihovom rezultatu onda možemo reći da smo odradili dobar posao i da su birači prepoznali ono što komuniciramo”, kazala je Petir.

Napominje, međutim da će za konačnu ocjenu pričekati konačnu izborne rezultate.

Pročitajte više