Marijana Puljak: Javnost zanima što to Milanović skriva

Foto: Pixsell, Index

SABORSKE zastupnica Marijana Puljak i Dalija Orešković (klub SSIP, Pametno Glas) odgovorile su predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji ih je nazvao "samodopadnim narikačama".

Marijana Puljak (klub SSIP, Pametno Glas), reagirajući na Milanovićevu izjavu da je prije bavljenja politikom radila kao informatičarka u banci, gdje je "po algoritmima smišljala zamke za štediše, za kreacije i plasman novih proizvoda banaka", odgovorila mu je neka prouči njezin životopis.

Podsjetila je da je diplomirana inženjerka elektrotehnike i radi u IT sektoru već 25 godina te da je radila 15 godina u Splitskoj banci kao informatičarka u odjelu koji ne vodi od studenoga prošle godine.

"Mi se nikada tako nećemo odnositi prema njemu i nikada nećemo ad hominem napadati predsjednika i govoriti o njemu kao osobi, već komentirati njegovu funkciju i ulogu koju njegova funkcija u ovoj državi treba obavljati", poručila je Puljak.

"Mislim da javnost zanima što to Milanović skriva", rekla je Puljak. 

"Danas smo u sabornicu donijeli brojač novca kao simbol afere Janaf i upozorili time na nju cijeli državni vrh i sve državne institucije koje su se našle u tom klubu i bile umočene u aferu", dodala je. 

Dalija Orešković se referirala na dio Milanovićeve izjave u kojem je zapitao zašto dvije zastupnice nisu stavile ploču vlade jer su u klubu bili i ministri. 

Orešković je Milanovića podsjetila kako je Milanović prije četiri dana na izričito novinarsko pitanje trebaju li ministri koji su "umočeni" u aferu i dolazili su u "klub" u Slovenskoj dati ostavke, bio prvi koji je rekao - ne.

"Također je govorio kako tijela kaznenog progona, USKOK i DORH, ne bi trebala ispitivati te ministre ni supruga bivše predsjednice Republike Jakova Kitarovića, čini se da Milanović smatra kako bi ih bilo šteta ispitati. Ne znam tko tu ometa utvrđivanje činjeničnog stanja", istaknula je Orešković.

"Stvarno mi je žao da se predsjednik države uličnim rječnikom šovinistički obrušio na dvije oporbene zastupnice, a istodobno nema hrabrosti da pozove ministre i premijera Andreja Plenkovića da podnesu ostavku", poručila je.

Pročitajte više