Marka je lovac pogodio sačmom u glavu, milimetri su ga dijelili od smrti

Foto: ePodravina

"FAZAN je izletio iz trave, raslinja, šikarja i ja sam se refleksno okrenuo u tom smjeru, okrenuo sam glavu u lijevo odakle se pojavio fazan. U sekundi sam čuo pucanj i osjetio bol na licu. Pogodila me sačma, krv je odmah briznula i postao sam malaksav", priča 28-godišnji lovac Marko Vidak iz Ferdinandovca kojeg je u nedjelju slučajno ustrijelio kolega.

Lovili su fazane na području pokraj Kloštra Podravskog zvanog Selišće, a incident se dogodio oko 11.40. 

"Lovnik i kolega su mi pomogli. Prebacili su me u auto, pozvali Hitnu pomoć i krenuli smo za Kloštar Podravski gdje me Hitna preuzela i odvela u koprivničku bolnicu", priča Marko za portal ePodravina.

Da je bilo samo koji milimetar ulijevo sačma bi me pogodila direktno u oko

U bolnici su ustanovili da su ga pogodile dvije kuglice sačme, jedna samo nekoliko milimetara od desnog oka, a druga u čelo i zaustavila se nekoliko centimetara iznad lijevog oka. 

"Da je bilo samo koji milimetar ulijevo sačma bi me pogodila direktno u oko, tko zna što bi onda bilo, moglo je završiti puno gore. No, kolegi lovcu ništa ne zamjeram, moglo se dogoditi svakome, dogodilo se njemu i meni", kazao je Marko, inače otac 2-godišnje djevojčice.

Kolega mu se odmah ispričao

Lovac koji ga je upucao, 65-godišnji Zdravko Spahija, Marku se odmah došao ispričati i dati mu ruku. Ipak, oružje mu je oduzeto te su protiv njega podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

"Obitelj želi da se ostavim lova, ali to ne dolazi u obzir, to je valjda prirođeno, nema odustajanja. S lovom nastavljam, već možda ovu nedjelju", zaključuje Marko.

Pročitajte više