Markićka na skupu u društvu ekstremista koji RH smatraju "genocidnom državom"

FAH/Screenshot

ŽELJKA Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, proteklih je dana zajedno sa srpskom ekstremističkom i nacionalističkom udrugom i strankom Dveri sudjelovala na Svjetskom kongresu obitelji koji se od 14. do 16. rujna održao u Moldaviji.

Svjetski kongres obitelji (World Congress of Families) originalno je američka organizacija čiji je cilj promocija desničarsko-kršćanskih vrijednosti diljem svijeta, što u praksi znači da se protivi istospolnim brakovima, pravu na pobačaj i pornografiji, te zagovara brak kao ''cjeloživotnu zajednicu muškarca i žene''. Predsjednik WCF-a je poznati američki homofobni i kršćansko-fundamentalistički aktivist Brian Brown. 

Kongres u Moldaviji pod pokroviteljstvom proruskog predsjednika

Njihov ovogodišnji kongres održava se u Moldaviji pod pokroviteljstvom proruskog predsjednika Igora Dodona, što pokazuje da su se američki kršćanski fundamentalisti u međuvremenu dobro povezali s Rusijom Vladimira Putina, koja gaji slične vrijednosti kao oni, te s Putinovim satelitima poput Dodona.

U tom bućkurišu svjetskih kršćanskih fundamentalista i ekstremnih desničara se zajedno krčkaju i Željka Markić i srpske Dveri, koje su poznate po žestokom protivljenju održavanju Povorke ponosa i huškačkim govorima u kojima LGBT ljude proglašavaju velikom ugrozom za Srbiju. Kakav je pak stav Željke Markić prema LGBT pravima, poznato je.

Markić na panelu nastupa s fundamentalistima iz Malavija i Meksika

Liderica U ime obitelji je na Svjetskom kongresu obitelji sudjelovala na sesiji održanoj 15. rujna, koja je bila posvećena ''uspješnoj obrani obitelji'', i to zajedno s ultrakonzervativnim aktivistima iz Malavija, Rusije, SAD-a, Meksika itd.

Predstavnik Dveri Radoš Pejović je pak dan prije držao izlaganje o ''političkim strategijama za isticanje vrijednosti u javnosti i u zakonodavstvu''. To se lako može provjeriti kada se pogleda program ovogodišnjeg skupa u Moldaviji.

Dveri su inače parlamentarna stranka u Srbiji, no Željki Markić unatoč višekratnim pokušajima nije uspjelo da uđe u hrvatski sabor. Zadnji pokušaj bio je sa strankom Projekt Domovina, koja je krahirala na izborima 2015.

SermonCRO - tvrtka Željke Markić registrirana u Srbiji

Vrijedi podsjetiti i da privatna tvrtka Željke Markić SermonCRO posluje u Srbiji. SermonCRO bavi se farmaceutskim i biološkim istraživanjima te je u Srbiji službeno registrirana, no javnih podataka o zaradi te tvrtke nema.

Što se pak tiče stava Dveri prema Hrvatskoj, oni u svojim priopćenjima izražavaju velikosrpske stavove i govore o ''bujanju ustaštva''. Željka Markić je pak u javnosti prozivala Milorada Pupovca, ali nikad ništa negativno nije rekla o Dverima. 

Dveri Hrvatsku smatraju ''genocidnom državom''

''Hrvatska je genocidna država i u tom smislu može služiti svjetskoj znanosti kao udžbenički primjer. Nema i ne može biti govora o suvremenoj Hrvatskoj bez jasne svijesti da je nastala na genocidu nad srpskim narodom i to je stav koje Dveri srpske zastupaju'', napisao je svojedobno lider ove organizacije Boško Obradović, a Dveri u međuvremenu nisu promijenile svoj stav.

Željku Markić to ipak ne zaustavlja da se s njima druži po međunarodnim konferencijama fundamentalista.


 

Pročitajte više