Martina Pirić izgubila životnu bitku

MARTINA PIRIĆ, 16-godišnja djevojčica iz Čepina, izgubila je danas bitku protiv zloćudnog tumora. Djevojčica, čija je teška životna priča taknula cijelu Hrvatsku umrla je u podstanarskom stanu svoje obitelji. Martina je 29. listopada išla na operaciju zloćudnog tumora na prsnom košu u Padovu. Na žalost, tamo joj je dijagnosticiran gotovo kilogram težak tumor na kičmi.

Tek nakon što su hrvatski građani  raznim humanitarnim akcijama i pozivom na donacije za Martinino liječenje prikupili više od 1,4 milijun kuna, ministar  zdravstva Darko Milinović njezine roditelje je pozvao da podnesu zahtjev HZZO-u, koji joj je ipak trebao financirati liječenje. No, nakon što je u Padovi otkriven i taj treći tumor, liječnici su praktički odustali od njezina liječenja te se ona vratila u Čepin gdje je provela posljednje dane prikovana uz krevet. Zdravstveno stanje joj se ubrzano pogoršavalo i njezino tijelo više nije moglo izdržati.

Prvi tumor joj je dijagnosticiran prije sedam mjeseci na prsima koji  je uspješno izvađen, a ona je započela primati kemoterapiju. Odmah na prvom pregledu nakon terapije, pronađen je tumor na želucu koji je također operiran ali nalazi i dalje nisu bili dobri te se tada otišlo u Padovu.

D.M.
Foto: Pixsell

Pročitajte više