Masakr kod Tuzle: Pomahnitali ubojica likvidirao šest rođaka

SULUDI zločin dogodio se jutros oko šest sati u BiH kad je pomahnitali 45-godišnji Tomislav Petrović prvo ubio tri osobe u mjestu Trstije u blizini Tuzle, a zatim je ušao u gradski autobus te ubio još troje ljudi.

Svi ubijeni bili su u rodbinskoj vezi s ubijenim. Prema službenim informacijama Petrović je prvo ušao u kuću supružnika Mije i Kaje Petrović te ih ubio pucnjima iz pištolja. Nakon toga otišao je prema kući Ive Markanovića gdje je prvo razvalio vrata, a potom je krenuo tražiti žrtvu. Nesretnog Markanovića našao je u kupaonici, gdje ga je likvidirao metkom u čelo.
 
Nakon toga krenuo je prema autobusnom stajalištu te je ušao u gradski autobus, ondje je likvidirao supružnike Niku i Maru Petrović te Dragicu Markanović. Hicima u grudni koš teško je ranio 41-godišnjeg vozača Mursela Čolića, kojemu su prvu pomoć pružili prolaznici.

Petrović je za to vrijeme sjeo u svoj automobil te pobjegao. Ispred kuće, koja se nalazi na raskrižju ceste za Srednju Lipnicu, opet je pucao. Ovog puta prema parkirnom vozilu, a zasada nije poznato kome je vozilo pripadalo te je li i to bio dio plana ubojice.
  
"Upravo dok je pucao prema vozilu, naišla je policija koja ga je i uhitila", kazao je glasnogovornik MUP-a tuzlanskog kantona Miralem Malkić za BiH medije, međutim nije govorio o detaljima uhićenja.

Glasnogovornik MUP-a kantona Sarajevo Izudin Šarić, za Index je rekao kako očevid na mjestu zločina još traje te će podrobnije informacije o motivima ovog strašnog zločina biti poznate tijekom poslijepodneva, za kada je najavljeno održavanje izvanredne konferencije za medije. Potvrdio je i kako je ranjeni vozač hitno operiran u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a nalazi se izvan životne opasnosti.


Izjava svjedoka koji je ostao bez brata i snahe

Jedan od onih koji je preživio masakr je Marko Markanović, koji je ostao bez brata i snahe. U izjavi za lokalnu Radioteleviziju Slon, nije mogao reći ništa o eventualnim motivima ubojstva dodajući kako unutar obitelji nije bilo nikakvih razmirica.

"Provalio je u kuću mog brata, razvalio vrata, a onda ga je počeo tražiti. Našao ga je u WC-u i likvidirao ga metkom u čelo", kaže Markanović koji se našao pokraj autobusa gdje se dogodio masakr.

"Bilo je to strašno. Moja supruga i ja pružali smo pomoć ranjenom vozaču koji je uspio doći do naše kuće koja se nalazi kraj autobusne stanice, a za to vrijeme Petrović je pobjegao", istaknuo je vidno potreseni Markanović za RTV Slon.

Neslužbeno se može čuti kako je Tomislav Petrović psihički bolesnik, a mještani govore kako je za vrijeme rata otišao raditi u Hrvatsku. Navodno je i liječen u neuropsihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj. 

O pokolju su izvijestili Reuters i BBC, kojega je, kako navode, počinio "čovjek koji se već neko vrijeme čudno ponašao te patio od depresije"

I.Ć.
Foto: RTVBiH

Pročitajte više