Masakr u Puli samo nastavak ovogodišnjeg niza stravičnih ubojstava u Istri

SINOĆNJE stravično ubojstvo u Puli u kojem je 46-godišnji Damir Voschion, u obiteljskoj kući, ubio brata Deana, šogoricu Natašu, njihovo dvoje male djece i oca Renata nastavak je crnog istarskog niza obiteljskog nasilja sa smrtnim posljedicama, piše portal Barkun.

U prvih pola godine, u Istri je zbog poremećenih obiteljskih odnosa ubijeno četvero ljudi.

Pijani sin nožem ubio oca

Početkom svibnja, u naselju Radeki Glavica, 72-godišnjeg Borivoja Kolarevića nožem je ubio sin Miljenko. Krajem istog mjeseca, u Puli je 58-godišnji Derviš Ibrišimović nožem ubio zeta Mauricija Krstačića nakon svađe zbog novčanog duga.

Kolarević je, pod utjecajem alkohola, kuhinjskim nožem dužine oštrice 14,5 centimetara ubo u prsa svoga oca, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Obitelj policiji nije bila od ranije poznata po nasilnom ponašanju i narušavanju javnog reda i mira, a motiv ubojstva još uvijek nije poznat.

58-godišnji Puljanin zadavio suprugu, pretukao kćer i pokušao samoubojstvo

Medijski najeksponiraniji slučaj svakako je bilo ubojstvo Tatjane Radovanović u obiteljskoj kući kraj Pule. Nju je zadavio suprug, 58-godišnji Petar Radovanović, koji je palicom pretukao trudnu kćer te se pokušao ubiti rezanjem žila na zapešću.

Pulska je policija 26. rujna oko 10 sati, podsjećamo, zaprimila dojavu kako je u Vinkuranu, na adresi Debeli vrh 30, u stanu pronađena mrtva ženska osoba. Radovanović je svoju dvije godine mlađu suprugu najvjerojatnije napao u naletu bijesa te ju pri tome zadavio. Nakon ubojstva supruge, bejzbol palicom je napao 31-godišnju kći koju je udario po glavi, no ona je uspjela istrčati iz kuće i pozvati pomoć. Potom je pokušao izvršiti samoubojstvo i zbog teških je tjelesnih ozljeda prevezen u OB Pula.

Porečki policajac ubio rukometaša

Dan kasnije, 40-godišnji je porečki policajac Tomislav Bojani, nakon svađe sa suprugom, s pet hitaca iz pištolja teško ranio Sašu Borotića, koji je ozljedama podlegao u bolnici.

Kontakt policajac Bojanić je, u naletu bijesa, ubio porečkog rukometaša i trenera Borotića te ranio njegovu susjedu, a nešto kasnije je počinio samoubojstvo. Policajac je s pet hitaca iz pištolja upucao Borotića, koji je sat vremena kasnije preminuo u bolnici.

Ranjena je i 24-godišnja susjeda Magda P., koja je čuvši pucnjavu, sišla kat niže kako bi vidjela što se događa.

Uzrok sukoba dvojice muškaraca je najvjerojatnije Bojanićeva ljubomora zbog navodne veze njegove supruge i ubijenoga, a okolnosti događaja se još uvijek utvrđuju očevidom.

J.Da.
Foto: Barkun.hr, Parentium.com, RTL

Pročitajte više