Masovna tučnjava Roma na proslavi Đurđevdana u Puli, dvojica završila u bolnici

U BIVŠOJ vojarni Karlo Rojc u Puli, nakon fizičkog sukoba u kojem je sudjelovalo više osoba romske nacionalnosti, ozlijeđene su najmanje dvije osobe. Oni su večeras u prostoru najvećeg istarskog multimedijalnog centra imali središnju proslavu Đurđevdana, a još nikome nije poznato kako je došlo do sukoba među Romima.

Kako saznaje Regional Express, dvije osobe završile su na odjelu Hitne pomoći Opće bolnice u Puli, no zasada nije poznato o kakvim se ozljedama radi. Policija je još uvijek na terenu, a ne može se doći do očevidaca ovog slučaja. 

Policija u Puli potvrdila je tek kako je riječ o sukobu na proslavu Đurđevdana, no glasnogovornica istarske policijske uprave Nataša Roglić izjavila je kako će svi detalji biti poznati tek sutra ujutro na redovnoj konferenciji za novinare, budući je uviđaj tek počeo. 

Neslužbeno se doznaje kako je tučnjavu izazvao jedan policiji otprije poznat Rom koji se svojim automobilom zaletio na ženu i 5-godišnju djevojčicu. Ubrzo zatim izbila je opća tučnjava na parkiralištu u kojoj je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Đurđevdan je za Rome dan obiteljskoga slavlja i posjeta kad se sve razmirice zaboravljaju, no čini se kako je proslava u Puli najmanje bila u tom tonu.

I.Ć.
Foto: Regional Express

Pročitajte više