Match Telekom šokiran odlukom Agencije za telekomunikacije

"OČEKIVALI smo diskvalifikaciju ponuđača TELE 2 d.o.o. zbog pritisaka na rad Hrvatske agencije za telekomunikacije ostvarenih objavljenim intervjuima u Jutarnjem listu i drugim medijima, te pismom od 13.12.2004. godine poslanom na adrese ministarstava i najviših dužnosnika u Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju Match Telekoma.

Francuski operater podsjeća da prema članku 8 stavak 3. Zakon o telekomunikacijama nije dozvoljen pritisak na rad donošenja odluke Hrvatske agencije za telekomunikacije.

Nadalje, navode da nisu očekivali diskvalifikaciju ponude zbog bankarske garancije jer su tekstovi garancije na hrvatskom i engleskom jeziku, objavljeni u tenderu, različiti. Prema informacijama kojima raspolažu, Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske izdalo je mišljenje o mogućim problemima oko eventualne naplate takve garancije, i to, kako tvrde, zbog različitosti hrvatske i engleske verzije tekstova.

Tvrde da nisu dobili službenu obavijest o mogućim problemima o valjanosti bankarske garancije, već su za iste saznali iz medija.

Zbog cijelog niza propusta koje je komisija Hrvatske agencije za telekomunikacije učinila, najavili su da će tražiti Upravni nadzor nad radom Hrvatske agencije za telekomunikacije vezanim za ovaj predmet.

Pročitajte više