Mate Rimac održao predavanje na Stanfordu: Proizvodnja ostaje u Hrvatskoj, želimo dokazati da se može

Foto: Index

MATE RIMAC, osnivač tvrtke Rimac Automobili, koja proizvodi najbrže električne superautomobile na svijetu, ovog je tjedna održao predavanje na uglednom američkom sveučilištu Stanford.

Osim studenata Stanforda u publici su bili i zaposlenici Googlea kao i još mnogih drugih relevantnih kompanija.

Mate Rimac je u svom predavanju govorio o kompleksnosti poslovanja u Europi u usporedbi s SAD-om. Publici je objasnio gdje je točno Hrvatska, te usporedio njen BDP s godišnjim prihodima Googlea ili BMW-a, te je predstavio vlastiti poduzetnički put i izazove s kojima se susretao.

Proizvodnja ostaje u Hrvatskoj

Rimac je rekao da je idealno B2B tržište za Rimac Automobile - Kina, dok je tržište za njegove superautomobile SAD. Zbog toga planira osnivanje nekolicine ureda izvan Hrvatske, ali proizvodnju će zadržati u matičnoj zemlji.

Pljesak publike izazvao je odgovor na pitanje zašto želi zadržati proizvodnju u Hrvatskoj, koja nije ni tržište za njegove proizvode i u kojoj je teško pronaći odgovarajuće zaposlenike.

"Teško je reći bi li lokacija napravila bitnu razliku za naše poslovanje. Otvorit ćemo urede na nekoliko lokacija u svijetu, ali proizvodnju zadržavamo u Hrvatskoj. Možda nije najlakši način, ali želim dokazati da se može", rekao je Rimac a prenosi Netokracija.

Pročitajte više