Matejev otac: Identificirani su ljudi koji su bili blizu Matejevog stola u klubu

Screenshot: RTL

TRI tjedna traje potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem u Beogradu. Nenad Periš koji u Beogradu još traga za svojim sinom kaže kako je jutros u policiji doznao u kojem se smjeru istraga kreće.

"Rečeno mi je da se provjeravaju mobiteli i Matejev mobitel u smislu točne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri. Čuo sam da su identificirani posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima nego još o nekim licima koja su bila tu sa strane", govori za RTL

Kriminalist: Tragovi uvijek postoje

Da je policija na dobrom putu, misli kriminalist Tonći Prodan. Sve poruke, ako su točne, i kontakti, pa i propušteni pozivi, iznimno su vrijedni jer popunjavaju rupe u noći nestanka.

"Tragovi uvijek postoje. Treba napraviti rekonstrukciju njegovog boravka u Beogradu, rekonstrukciju njegovih kontakata koji su bili prije. I tu može pomoći forenzika njegovog računala, njegovog telefona. Postoje mnogi alati koji su na raspolaganju policiji i obavještajnim službama da dođu do odgovora na neka od ovih pitanja", kaže. 

Opet ispitani prijatelji

Hrvatska policija obavila je još jednom razgovore s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu u noći kada je nestao, s 30. na 31. prosinca. Razgovori su obavljeni tek sada jer su imali koronu pa su po povratku iz Beograda bili u izolaciji.

Policija je locirala i ekipu iz Zadra koja je u noći nestanka također bila u klubu Gotik, iz kojeg je Matej nestao. Obavljeni su razgovori i s njima, ali kako je Index jučer doznao, iz tih razgovora nije se doznalo ništa novo i relevantno za slučaj.

Iz dobro upućenog izvora bliskog istrazi Index je dobio potvrdu da se u Matejevom društvu u noći nestanka konzumirala droga. Prijatelji, podsjetimo, isprva nisu ni shvatili da Mateja nema, već tek nekoliko sati kasnije. Naš izvor nije mogao potvrditi da je sam Matej konzumirao drogu, ali nam je potvrdio da njegovo društvo u klubu jest.

Posjetimo, svega nekoliko dana nakon nestanka Mateja u javnost je istupio predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, koji je kazao da je policija u stanu i kombiju koje je koristilo Matejevo društvo pronašla tragove droge. Naš izvor tu informaciju nije mogao potvrditi.

Pročitajte više