Matijević na "punu podršku" Ravnateljstva policije Faberu: To može izazvati samo veću zabrinutost građana RH

NAKON što je Ravnateljstvo policije, nakon tiskovne konferencije Glavaševa odvjetnika Dražena Matijevića, a koji je na istoj prozvao Fabera za utjecanje na svjedoke (što je, prema njegovu mišljenju, počinio tako da se sastao s Arambašićem nekoliko sati nakon što je ovaj sudjelovao u predistražnim radnjama za slučaj ubojstava srpskih civila na Dravi 1991. godine), reagiralo pružanjem potpore istome, Glavašev je odvjetnički tim ponovno reagirao.

Povodom izjave gospodina Marijana Benka (priopćenje u kojemu iz Ravnateljstva navode s Matijevićeve pressice nazivaju "neargumentiranim pritiscima na policiju Osječko-baranjske županije te posebno načelnika Fabera koji uživa puno povjerenje Ravnateljstva", a koje je potpisao ravnatelj policije Marijan Benko,op.a), Glavašev odvjetnik Matijević ovjavio je priopćenje kako je protiv načelnika PU Osječko-baranjske pokrenuo kaznene postupke zbog niza kaznenih djela koje je počinio tijekom provođenja predistražnih radnji na temelju kojih je pokrenut kazneni postupak u tzv. slučaju "selotejp". Time je, kako navodi u priopćenju, ispunio svoju građansku dužnost.

"Pojavljivanje načelnika PU Osječko-baranjske Vladimira Fabera u društvu s bivšim braniteljem osobe čiji iskaz je pokretanjem kaznenih postupaka protiv obojice doveden u pitanje, samo je dodatno pokazalo i potvrdilo da između njih dvojice postoji stalna suradnja i koordinacija. Susret navedene dvojice odigrao se koji sat nakon što je bivši branitelj spomenute osobe dao svoj iskaz kao svjedok u istom kaznenom postupku", navodi Matijević nadalje u priopćenju.

Glavašev odvjetnik zatim navodi kako je Policijska uprava Osječko-baranjska pokušala opisani susret opravdati navođenjem "smiješnih tvrdnji prema kojima je pozivom na kavu odvjetnik htio zahvaliti načelniku, kao i djelatnicima PU na uspješno riješenoj talačkoj krizi u kojoj su se našli članovi njegove obitelji. Svakomu je jasno da je za iskazivanje takve zahvalnosti jedino primjereno mjesto u prostorijama PU, a ne u nekom lokalu i to tijekom radnog vremena".

Na kraju priopćenja Matijević navodi kako "fraza prema kojoj Faber uživa puno povjerenje Ravnateljstva jer svoju dužnost obavlja stručno, savjesno i profesionalno", ne može nikako učiniti bezvrijednima materijalne dokaze na kojima se temelje kaznene prijave podnesene protiv njega. "Takva fraza izrečena u okolnostima ovog slučaja može jedino izazvati još veću opravdanu zabrinutost građana Hrvatske", zaključuje Matijević.

B.S.

Pročitajte više