Matušić: Hebrang je u pravu, oporba je platila 250 kuna huliganima za nerede na prosvjedima

HDZ IMA pouzdane obavijesti kako su iza prosvjeda u Zagrebu i Splitu stajali SDP u HNS, kazao je to večeras saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić.

Prema njegovim "pouzdanim" informacijama, visoki dužnosnici SDP-a sastali su se s organizatorima prosvjeda prije samog okupljanja, a HNS-ov Radimir Čačić se prije prosvjeda u Zagrebu sastao s organizatorom braniteljskog prosvjeda Željkom Sačićem u ljetnikovcu u Kaštelancu kraj Varaždina.

Matušić tvrdi da je točan podatak koji je iznio njegov stranački kolega Andrija Hebrang da su za nerede u Zagrebu huligani plaćeni po 250 kuna svaki.  

Naravno složio se s izvjestiteljem Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannesom Swobodom da bi Hrvatska prvo trebala završiti pristupne pregovore s EU, a tek onda odrediti datum parlamentarnih izbora. Matušić tako objašnjava da prvo trebalo u lipnju završiti pregovore, zatim raspisati referendum, pa onda tek ići na parlamentarne izbore.

"U HDZ-u imaju kolektivni slom živaca"

Glasnogovornik HNS-a Igor Kolman ocijenio je da u HDZ-u imaju "kolektivni slom živaca". Najavio je tužbu protiv Matušića za klevetu.

Pročitajte više