Medicinska sestra iz SAD-a i njeno dijete oteti na Haitiju: "Neumorno je radila"

Medicinska sestra iz SAD-a i njezino dijete oteti su na Haitiju, izvijestila je kršćanska humanitarna organizacija za koju radi, El Roi Haiti. Alix Dorsainvil, supruga direktora El Roi Haitija Sandra Dorsainvila, i njihovo dijete navodno su oteti u četvrtak ujutro.

Organizacija navodi da je Dorsainvil oteta s posla, dok je u jednoj školi u kampusu El Roi Haitija u blizini glavnog grada Port-au-Princea obavljala svoje radne zadatke.

SAD: Svjesni smo otmica

“Alix je osoba puna suosjećanja i ljubavi koja Haiti smatra svojim domom, a narod Haitija svojim prijateljima i obitelji. Alix je neumorno radila kao naša školska i patronažna medicinska sestra kako bi olakšala onima koji pate i služila narodu Haitija”, stoji u priopćenju.

Dorsainvil, izvorno medicinska sestra iz New Hampshirea, preselila se na Haiti nakon što ju je suprug pozvao da dođe raditi u haićansku školu i brinuti za djecu, rekao je Dorsainvil u videu na web-stranici organizacije.

Američke vlasti kažu da su svjesne otmica i da surađuju s vlastima Haitija i međuagencijskim partnerima američke vlade, prema izjavi koju je za CNN dao glasnogovornik State Departmenta. "Američko ministarstvo vanjskih poslova i naša veleposlanstva i konzulati u inozemstvu nemaju veći prioritet od sigurnosti i zaštite američkih građana u inozemstvu", rekao je glasnogovornik.

Pročitajte više