Međimurje plin grijat će Zagrepčane. Gradonačelnica Čakovca: Ljuta sam

Foto: N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević upitao se jučer u obraćanju javnosti koji je motiv tvrtke koja je do sada opskrbljivala 29 tisuća kućanstava da preuzme područje na kojem ih je deset puta više. Upitao se i koji je motiv direktora Nenada Hranilovića koji je i predsjednik međimurskog ogranka HNS-a, što Tomašević smatra "zanimljivim".

Dodao je da zagrebačka plinara nije izgubila posao od neke privatne tvrtke, već da je Međimurje plin tvrtka u javnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu više gradova i općina s područja Međimurja te da je grad Čakovec, koji je najveći dioničar tog poduzeća, bio protiv toga da se Međimurje plin širi na Zagreb.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini govorila je za N1 rekla da nije znala da se Međimurje plin javilo na natječaj, ali i da to kao jedan od suvlasnika Grad i ne mora znati, jer je to na Upravi.

"Ljuta sam jer se priča zakomplicirala"

"Moram napomenuti, s obzirom na događanja koja su uslijedila da sam stava da je Uprava trebala sazvati Skupštinu i informirati nas o namjerama i o tome što dobivanje natječaja donosi. Dosad nismo imali takva pravila da nas se obavještava, Međimurje plin nema potrebe ni obvezu obavještavati Skupštinu javljanju na natječaje, Uprava odlučuje o tome", kaže, ali dodaje i da je ljuta.

"U ovom trenutku sam ljuta s obzirom na to da se priča zakomplicirala i da smo svi suvlasnici Međimurje plina trebali biti informirani o tome što bi se moglo dogoditi. Pretpostavljam da će direktor sazvati Skupštinu, da čujemo iz prve ruke što to znači za Međimurje plin i cijelu Županiju", kaže Cividin iza N1.

"Natječajem odabrani najkonkurentniji ponuditelji"

Podsjetimo, Međimurje plin će početkom listopada ove godine od Gradske plinare Zagreb-Opskrba preuzeti opskrbu kućanstava koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom na području grada Zagreba, jer je na natječaju ponudilo cijenu od 0,0095 eura po kilovatsatu (eura/kWH), službeno je objavila HERA.

"Natječajem su odabrani najkonkurentniji ponuditelji prema kriteriju najnižeg troška opskrbe i kriteriju najvećeg dozvoljenog udjela pojedinog opskrbljivača u obvezi javne usluge", dodali su iz HERA-e.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.