Medved: Već smo svjedočili sličnom scenariju s lijevom oporbom, tom kobasicom...

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved izrazio je uvjerenje da će HDZ opet dobiti povjerenje građana, a za okupljanje oporbe rekao je da je sličan scenarij bio i na prošlim izborima te da joj nedostaje program.

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji na provedbi preventivnih sistematskih pregleda branitelja, ministar Medved je istaknuo da HDZ označava kvalitetan program i ljudi koji su dosadašnjim radom i obnašanjem odgovornih dužnosti pokazali da se znaju i mogu nositi sa svim izazovima. 

"Upravo zbog rezultata i postignuća koje imamo iza sebe i programa koje ćemo predstaviti, očekujemo da ćemo dobiti obnovljeno povjerenje hrvatskog naroda, naših građana. S druge strane, ista lijeva oporba, ta kobasica, je i na prošlim izborima imala 10 ili 11 stranaka. Dakle, svjedočili smo već sličnom scenariju", rekao je Medved odgovarajući na pitanja novinara.

"Oporba vrlo škrto govori o samom programu"

Oporbi je, kaže, izostao program. "U protekle četiri godine od njih su se mogle čuti uvrede i poniženja usmjerena prema HDZ-u i vladi, ali vrlo škrto o samom programu", govori ministar.

No, dodao je, program HDZ-a se već može vidjeti u obrisima svega što se do sada činilo u kontinuitetu. "Upravo taj kontinuitet sigurnosti koji nam je bio slogan 2020. godine, u narednom razdoblju jest garancija i naš glavni argument s kojim izlazimo pred birače", najavio je Medved.

Medved govori o lažima i govoru mržnje

Na pitanje tko bi mu bio prirodniji partner Stipo Mlinarić (DP) ili Milorad Pupovac (SDSS), s obzirom na to da iz HDZ-a dolaze poruke da računaju u eventualnoj budućoj vladi na dosadašnje partnere, uključujući i manjine, Medved je podsjetio na to koliko ga je puta, ne navodeći njegovo ime, Mlinarić, uz druge, nazivao izdajnikom, najviše zbog Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

Ustvrdio je i da je u proteklih nekoliko godina komunikacijski pristup kritizerstva prerastao u nešto puno ružnije i neprihvatljivije, a to su, kaže, u velikom dijelu laži i govor mržnje. 

"Moramo biti ozbiljni i dorasli kad izlazimo pred glasače i narod, kad predstavljamo programe i izvješćujemo o postignućima, a kad se osvrćemo na političke opcije koje su konkurenti ili suparnici, da to činimo na dostojanstven način, prikladan političkoj komunikaciji", poručio je Medved.

"Pred birače izlazimo s ljudima koji su se dokazali u godinama, a ne u jedan dan"

Na komentar Ivana Penave (DP) da se HDZ već priprema za razdoblje nakon predsjednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, Medved je odgovorio da je uvjeren da će Plenković dobiti treći mandat, u čemu će biti prvi u Hrvatskoj, i da će s članovima HDZ-a realizirati programe. 

HDZ vodi jasnu politiku modernog suverenizma, a sa svojim je ozbiljnim partnerima do sada realizirao sva programska područja, ali i riješio sve neplanirane izazove kojih je bilo na pretek. 

"S tim izlazimo pred birače, s ljudima koji su se dokazali svih ovih godina, a ne u jedan dan", poručio je. 

Pročitajte više