Medved se danas pošteno oznojio govoreći o prijetnji novinaru. Jasno je i zašto

MINISTAR branitelja Tomo Medved danas se pristojno oznojio odgovarajući na pitanja o prijetnji koju je uputio Indexovom novinaru Vojislavu Mazzoccu.

Podsjetimo, Medved je u nedjelju poslijepodne nazvao Indexovog novinara te mu zaprijetio da će se u njemu "probuditi vojnički duh" ako mu Mazzocco "nastavi dirati u obitelj". Poziv je uslijedio za manje od 24 sata od objave članka na Indexu u kojem smo propitkivali sumnjivo zapošljavanje Medvedova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja, gle čuda, osigurava i Ministarstvo branitelja.

O Medvedovoj prijetnji našem novinaru još jučer smo poslali upit vladi, a odgovor još uvijek nismo dobili.

No svoj čin danas je pred novinarima pokušao opravdati sam Tomo Medved, s naglaskom na riječi "pokušao".

Medved je tako odgovarao na novinarska pitanja dulje od šest minuta, pri čemu je većinu vremena ponavljao tvrdnju kako - nije prijetio našem novinaru.

Nadrealna argumentacija šatoraškog ministra

Njegova argumentacija za tu tvrdnju spada u kategoriju nadrealnog: "Podsjetit ću vas da sam tijekom Domovinskog rata bio jedan od vojnika koji je novinaru davao krv i spasio mu život." Na koji to način dokazuje da Medved nije zaprijetio našem novinaru kad mu je rekao da će se u njemu (Medvedu) "probuditi vojnički duh", to nitko ne zna.

U telefonskom razgovoru s Mazzoccom ministar branitelja je pitao našeg novinara: "Želite li da uđemo u ring?" S obzirom na to da je "ulazak u ring" izraz koji ima značenje povezano s fizičkim obračunom, novinari su Medveda danas pitali i o tome, na što je on lakonski odgovorio kako je to " ring u smislu mene i moje dužnosti". Što je ministar htio time reći, nikome nije jasno.

No ono što jest jasno je da Medved nije ponudio ni jedan jedini uvjerljivi argument za tvrdnju da nije prijetio našem novinaru, koji je Medvedovu prijetnju prijavio policiji.

Kad ministar koji je poznat po čvrstim vezama sa šatorašima, ljudima koji su svojevremeno iznosili plinske boce na ulice glavnog grada Hrvatske, prijeti novinaru pozivajući se na "buđenje vojničkog duha" i "ulazak u ring" - to može značiti samo jedno.

Indexov tekst o uhljebljivanju bio je kritičko propitkivanje ministra, a ne njegova sina

"Ja sam kroz kontakt koji mi je bio dostupan zamolio poštovanog gospodina da se kritički osvrće prema meni i mom poslu, molio sam ga da ostavi obitelj po strani, odnosno da se ne osvrće na moje članove obitelji", rekao je danas Medved obilno se znojeći.

Medved je pri tome prigodno "zaboravio" na činjenicu da tekst o uhljebljivanju njegovog sina u AKD uopće nije bio usmjeren protiv njegova sina, nego je kritički propitkivao njegovu ulogu kao ministra. Skraćeno - naš novinar je radio upravo ono što Medved i sugerira - kritički je pristupio prema ministru, članu vlade, i načinu na koji radi svoj posao.

Sve u svemu, jasno je zbog čega se Medved danas toliko znojio odgovarajući na pitanja o prijetnji Indexovom novinaru. Da živimo u iole normalnijoj državi, ministrova prijetnja novinaru za sobom bi povukla ostavku ili smjenu, ali s obzirom na to da živimo u Hrvatskoj, ostaje za vidjeti hoće li premijer Plenković zaista zažmiriti na još jedan Medvedov pokušaj uređivanja medija i to otvorenim prijetnjama.
 

Pročitajte više