MEI žali zbog incidenta koji je izazvao savjetnik ministra 8. svibnja

MINISTARSTVO za europske integracije izrazilo je u utorak iskreno žaljenje zbog incidenta koji je izazvao savjetnik ministra Stjepo Martinović na Cvjetnom trgu u četvrtak 8. svibnja prilikom obilježavanja Europskog tjedna.


Nakon što je savjetnik ministra prozvan u novinama, slučaj je ispitan unutar MEI i dobivena su uvjeravanja od Martinovića da vrijeđanja nije bilo, te je sukladno tome upućen demanti, navodi se u priopćenju ministarstva.


Jutarnji list je objavio u utorak da je dobio od mirovnih aktivista snimku incidenta na kojoj se čuje kako Martinović vrijeđa anti-globaliste koji su prosvjedovali protiv ulaska Hrvatske u EU.

U priopćenju se dodaje da će MEI još jednom provjeriti cijeli slučaj i, ako se utvrdi da su navodi o vrijeđanju točni, sankcionirati Martinovićev istup sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Manifestacija na Cvjetnom trgu je dio kampanje informiranja hrvatske javnosti o procesu europskih integracija RH, koju Ministarstvo za europske integracije organizira već petu godinu za redom.

(Hina) pp/kga dj

Pročitajte više