Sean Penn pomogao u uhićenju "El Chapa", narkobos dogovarao snimanje filma o vlastitom životu

Foto: JLP, Screenshot: Youtube

MEKSIKO je započeo proces izručenja narko bosa Joaquina "El Chapa" Guzmana SAD-u koji je zahtjev podnio 2014. godine, javlja BBC News.

Najtraženiji narkodiler na svijetu, uhićen je jučer, šest mjeseci nakon što je pobjegao iz zatvor. Prvi je to na Twitteru objavio meskički predsjednik Enrique Pena Nieto.

"El Chapo" (Niski) je pobjegao iz zatvora u Altiplanu, blizu Ciudad de Mexica, kroz tunel dug 1,5 kilometara na motociklu koji je bio pričvršćen na tračnice koje su završavale u jednoj kući u izgradnji.

Guzman je uhićen u veljači 2014. u Mazatlanu, nakon 13 godina bijega. Njegov bijeg u srpnju 2015. bio je ozbiljan udar na ugled predsjednika Enriquea Pene Nieta koji je na početku mandata ostvario zapažen uspjeh u borbi s narkokartelima.

Sean Penn pomogao u uhićenju

Američki glumac Sean Penn susreo se potajice s meksičkim barunom droge "El Chapom" Guzmanom prije nego li je uhićen, kako bi napravili intervju, objavljen u subotu u časopisu Rolling Stone, a taj je razgovor pomogao meksičkim vlastima da ga uhite. Neimenovani dužnosnik meksičke vlade kazao je kako je upravo susret sa Seanom Pennom pomogao u uhićenju.

Članak američkog časopisa, raspoloživ on line, objavljen je dan nakon objave da je Joaquin "El Chapo" Guzman uhićen u petak blizu Los Mochisa, obalnog lokaliteta smještena u državi Sinaloa, na sjeverozapadu Meksika, odakle je podrijetlom.

Glumac je izjavio da je u listopadu 2015. doputovao u meksičku šumu radi "sedmosatnog susreta" s čuvenim krijumčarom, a uslijedili su telefonski i video intervjui.


Kaže da je dobio "prvi intervju koji je 'El Chapo' ikada dao izvan sobe za ispitivanje". Ispričao je da ga je krijumčar zagrlio kad su se susreli na jednoj čistini.

Zainteresiran za snimanje filmova

Po njegovim riječima, Guzman je bio zainteresiran za snimanje filma o njegovu životu nakon ponuda kojima su ga nakon uhićenja 2014. preplavili američki filmski studiji.

Rolling Stone objavljuje fotografiju na kojoj se vidi glumca kako se rukuje s Guzmanom 2. listopada. Tijekom susreta Guzman je pristao naknadno dati intervju, ali se intervju u četiri oka kasnije pokazao nemogućim te je krijumčar odgovarao putem videa na pitanja Seana Penna, u glumčevu odsustvu.

Pročitajte više