Mensa se ograđuje od Roberta Pauletića: On nije naš član ni osnivač

Foto: FAH

HRVATSKA Menska oglasila se putem Facebooka o povezivanju zamjenika minsitra turizma Roberta Pauletića s tom udrugom.

Objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Zadnjih dana objavljuju se mnogi članci o g. Robertu Pauletiću u kojima se objavljuju neistiniti podaci koji ga povezuju s neprofitnom udrugom Hrvatska Mensa.

U tekstu o g. Robertu Pauletiću na hrvatskoj Wikipediji navedeno je kako je on sudjelovao u organizaciji prvog testiranja Međunarodne Mense na prostorima Hrvatske, no nigdje nije navedeno da je on član ili osnivač Hrvatske Mense. Iz podataka koji su nam dostupni on nije pristupio testiranju u organizaciji naše udruge niti je naš član, a nije ni sudjelovao u osnivanju Udruge.

Ističem da je udruga Hrvatska Mensa organizacija koja prema čl.12 svog statuta ne smije izražavati stavove, politički djelovati ili se udruživati na ideološkoj, filozofskoj, političkoj ili vjerskoj osnovi te prema čl.13 članovi ili grupe članova smiju iznositi svoje stavove i mišljenja kao članovi Udruge isključivo tako tako da ih ne pripisuju Udruzi.

Iz tog razloga se nadam da se Hrvatska Mensa neće više spominjati u člancima o g. Pauletiću kako netko ne bi pogrešno pomislio da mi kao udruga podržavamo ičija osobna mišljenja ili stavove".

Zadnjih dana objavljuju se mnogi članci o g. Robertu Pauletiću u kojima se objavljuju neistiniti podaci koji ga povezuju...

Posted by Mensa Croatia on Tuesday, 8 March 2016

Pročitajte više