Merčep: znam kako ću slavoniji vratiti ponos

Na predizbornom skupu Hrvatske pučke stranke u Slavonskome Brodu predstavljeni su kandidati s liste u V. izbornoj jedinici i izborni program, a nositelj i prvi na listi Tomislav Merčep kazao je kako HPS zna kako pomoći Slavoniji i vratiti joj ponos.

"Smatram da novac koji je ukraden nakon Domovinskoga rata s ovog područja treba vratiti. Pokradena je Vukovarska, Županjska, Vinkovačka i Cibalia banka, a bez kapitala koji će pomoći ljudima da krenu u budućnost neće biti ništa".

Ako uđem u Sabor, kaže Merčep, okupit ću sve zastupnike iz Slavonije i inzistirati da se to provede. "Kako nisam onaj koji varam birače, otvoreno kažem kako ne bih ukidao PDV jer je potreban svakoj zemlji u tranziciji i jer samo porezom možete učvrstiti i obnoviti službe koje su potrebne za funkcioniranje države. Prema tome oni koji obećavaju da će smanjiti porez lažu. Porez treba ostati, a one koji se žele baviti poduzetništvom valja poticati na drugi način", smatra Merčep.

Drugi na listi HPS-a u V. izbornoj jedinici Ivan Buruš iz Slavonskoga Broda smatra kako saborski zastupnici koji su u prošlim mandatima predstavljali Slavoniju nisu dobro zastupali njezine interese.

Budućnost Slavonije uvelike ovisi o ljudima koji će je predstavljati u Saboru, a glas za HPS glas je za bolju budućnost, rečeno je na skupu.

(Hina) vruž dd

Pročitajte više