Mesić dodijelio činove i promaknuo 505 pripadnika Oružanih snaga

PREDSJEDNIK Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić dodijelio je činove i promaknuo 505 pripadnika Oružanih snaga u prigodi 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Odluke o dodjeli činova te redovnim i izvanrednim promaknućima 505 pripadnika Oružanih snaga predsjednik Mesić je donio na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, i na prijedlog ovlaštenih predlagatelja.

U čin generala pukovnika redovno je promaknut general bojnik Darko Grdić.

U čin komodora redovno je promaknut kapetan bojnog broda Zdenko Simičić, a izvanredno je u čin komodora promaknut kapetan bojnog broda Vlado Grozdanić.

U čin brigadnog generala redovno su promaknuti stožerni brigadiri Mate Obradović i Josip Zvirotić, a izvanredno su u čin brigadnog generala promaknuti stožerni brigadiri Zvonko Peternel i Vinko Štefanek te brigadir Dragutin Repinec.

Predsjednik Mesić je promaknuo 24 pukovnika u čin brigadira, jednog kapetana fregate u čin kapetana bojnog broda, 47 bojnika u čin pukovnika, 5 kapetana korvete u čin kapetana fregate, 85 satnika u čin bojnika i 6 poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete.

Također je promaknuto još 300 nižih časnika i dodijeljeno 28 činova poručnika i jedan čin poručnika korvete djelatnim časnicima Oružanih snaga.

Odluke stupaju na snagu danom donošenja, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

Pročitajte više