MESIĆ NA OTVARANJU IZLOŽBE "STARI MOST U MOSTARU"

Hrvatska i BiH imaju kompatibilne privrede koje treba pokrenuti i zato trebaju pokušati zajednički nastupati na trećim tržištima rekao je u ponedjeljak u Zagrebu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prigodom otvaranja izložbe "Stari most u Mostaru". L

Otvaranju izložbe nazočio je zajedno s predsjednikom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem koji je prije toga razgovarao u Uredu predsjednika.

"Najvažnija tema razgovora bila je privreda, odnosno suradnja naših gospodarskih subjekata. Imamo komplementarne privrede koje moramo pokrenuti iz tog razloga moramo razmišljati o zajedničkom nastupu na trećim tržištima jer je to važno za gospodarstva obje zemlje" rekao je Mesić u kratkoj izjavi za novinare nakon razgledavanja izložbe postavljene u zagrebačkom Muzeju Mimari.

Predsjednik Mesić s Čovićem je razgovarao i o slijedećoj sjednici međudržavnog vijeća koja će se održati u najskorije vrijeme u Sarajevu, ili kako je rekao na nekom drugom mjestu.

Dragan Čović novinarima je rekao da će se sjednica održati u roku od dva mjeseca i izrazio uvjerenje da će biti mnogo sadržajnija od prošle.

Potvrdio je riječi hrvatskog predsjednika kako je upravo inicijativa za zajedničkim nastupom na trećim tržištima bila najvažnija tema današnjeg razgovora.

"Krajem veljače održat će se i konferencija o ulaganju u BiH na kojoj očekujemo značajnu nazočnost hrvatskog gospodarstva" rekao je Čović.

Predsjednik bosanskohercegovačkog predsjedništva u svojem je govoru na otvaranju izložbe pozvao hrvatskog predsjednika da nazoči otvaranju obnovljenog mosta u Mostaru slijedeće godine. Na novinarsko pitanje hoće li prihvatiti poziv predsjednik Mesić odgovorio je da će to svakako učiniti.

(Hina) dam rb

Pročitajte više