Mesić: Nisam se ispričao Draškoviću zbog napada na njega i četnički skup

BEOGRADSKI dnevnik "Glas javnosti" objavio je kako se hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u telefonskom razgovoru s ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem ispričao zbog napada na njega i manifestaciju na Ravnoj Gori, na što je Ured Predsjednika objavio pismeni odgovor u kojem je odbacio tvrdnje lista.

"Glas javnosti" je, pozivajući se na izvore bliske Vuku Draškoviću, u tekstu pod naslovom "Mesić se izvinio četnicima", ustvrdio kako je Mesić Draškoviću u telefonskoj isprici rekao da je "zbog unutrašnjh problema" bio prinuđen žestoko napasti manifestaciju na Ravnoj Gori.

Ured Predsjednika priopćio je kako su potpuno neistiniti navodi o bilo kakvoj isprici ili obrazlaganju izrečenih ocjena o četničkom pokretu unutarnjepolitičkim razlozima.

Beogradski list je zatim, pozivajući se na Radio B92, naveo da će predsjednik Mesić u posjet Beogradu doći 28. lipnja, a da su izvori u Zagrebu potvrdili da će to biti krajem sljedećeg mjeseca ali da nisu mogli precizirati datum.

Ured Predsjednika ističe u svom odgovoru kako predsjednik Mesić nikada nije doveo u pitanje razloge odgađanja priprema za svoj službeni posjet SCG, niti je promijenio svoja stajališta o četničkom pokretu.

Prema beogradskom listu, isprika predsjednika Mesića ministru Draškoviću uslijedila je tijekom kratkog telefonskog razgovora kojeg je predsjednik Mesić vodio boraveći u Varni a do kojeg je došlo "posredovanjem" srpskog ministra kulture Dragana Kojadinovića koji je također bio nazočan konferenciji u Varni.

Ured Predsjednika u svom je priopćenju pojasnio kako je na inicijativu srpske strane predsjednik Mesić tijekom boravka u Varni na međunarodnoj konferenciji kratko i neformalno telefonski razgovarao s ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem i tom mu je prilikom ponovio ocjenu o neprihvatljivosti revidiranja povijesnih činjenica i predstavljanja četnika kao antifašista.

Završno se u odgovoru Ureda Predsjednika na pisanje beogradskog lista "Glas javnosti" naglašava kako predsjednik Mesić odlučno stoji na svojim poznatim stajalištima o fašizmu, neofašizmu i revidiranju nepobitno utvrđenih povijesnih činjenica.

Pročitajte više