Mesić o prekinutom intervjuu: Žao mi je zbog "sranja". A zapravo i nije

STIPE MESIĆ sinoć je bio glavna zvijezda konferencije "Moć uvjeravanja" u zagrebačkom hotelu Antunović. Mesić je šalama i pošalicama zabavljao publiku koja je inspiriranog bivšeg predsjednika nagradila pljeskom.

Najviše zanimanja izazvale su njegove opaske o odnosu s Jadrankom Kosor, kao i sjećanje na famozni intervju koji je zaključio riječima "ne dozvoljavam takva sranja".

Vratio se Mesić pet godina unatrag, u vrijeme predsjedničke kampanje u kojoj je drugi mandat izborio protiv Jadranke Kosor. Današnju premijerku Mesić u kampanji nije štedio - prozvao ju je Suzana, a zbog agresivne reklamne kampanje koju je HDZ vodio primijetio je i da Kosor "iskače iz paštete". No, sve je to zaboravljeno kad je Kosorica ušla u Banske dvore i odjednom se između bivših rivala stvorila velika ljubav.

"Otkad smo u ljubavi sam je pitao ljuti li se zbog stvari koje sam govorio u kampanji. Rekla mi je da se ne ljuti. Pa se onda valjda i ne ljuti", kazao je Mesić.

Bivši predsjednik progovorio je i o jednom od svojih posljednjih intervjua, koji je dao za RTL i koji je naprasno prekinut nakon što je Mesić izgubio živce. Razgovaralo se, podsjećamo, o stanu premijerke Kosor. Nakon pitanja Mesiću kako ga je Bajić uspio uvjeriti da je tu sve čisto, Ivana Brkić upitala ga je i drži li ga Bajić u šaci.

Mesić se ustao iz stolice, skinuo mikrofon i kazao kako "ne dozvoljava takva sranja". "Očekivao sam ozbiljan intervju, ali novinarka se stalno vraćala na to jedno pitanje. Onda sam skinuo bubicu i otišao, a ona je krenula za mnom, nagovarala me da nastavimo jer će mi takav prekid samo štetiti. Odgovorio sam joj da ne želim nastaviti jer mi je dosta tih sranja. I zbog toga mi je žao. A zapravo i nije", kaže Mesić.

Pročitajte više