Mesić odabrao svog kandidata: Vidošević i ja često smo putovali zajedno

STJEPAN MESIĆ, "predsjednik svih Hrvata", naglašavao je kako niti jedan od kandidata za idućeg stanovnika Pantovčaka neće dobiti njegovu javnu podršku tijekom predizborne kampanje. Mesić svoje osobne simpatije nije želio iznositi (iako antipatije prema Hebrangu nije niti pokušao sakriti), ali na kraju je ipak posustao i "označio" Nadana Vidoševića kao "svog" kandidata.

"Vidošević je često sa mnom putovao u inozemstvo tijekom predsjedničkih posjeta i jako je dobro upućen u uspjehe i neuspjehe tih putovanja", kazao je Mesić koji je u Požegi pohodio otvorenje glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije. Ništa osim toga o predsjedničkim kandidatima Mesić nije kazao, ali i ova jedna izjava više je nego dovoljna da se zaključi kako su u pravu bili oni koji su posljednjih mjeseci prognozirali da Mesić favorizira Vidoševića.

Mesić se još jednom osvrnuo i na navodnu korupciju u javnim poduzećima, a posebno na HEP koji je ovih dana u fokusu medijskog interesa i unutar kojeg se navodno vodi više istraga. "Upravni odbori moraju znati nešto o poslovanju tvrtke koju vode, ali ako postoje kriminalne radnje toga prije svega mora biti svjestan menadžment. Najlakše je reći promijenit ćemo člana upravnog odbora i pojeo vuk magare", kaže Mesić.

Pročitajte više