Mesić podupro plan razvoja istarskog turizma

PREDSJEDNIK države Stjepan Mesić podupro je danas u Motovunu "masterplan" razvoja turizma Istarske županije do 2010., ustvrdivši kako je riječ o najobuhvatnijem planu turističkoga razvoja koji bi, kako je rekao, ostatak Hrvatske trebao shvatiti kao poziv da slijedi Istru u iskorištavanju svojih komparativnih vrijednosti.

Po Mesićevim riječima Istra ne smije ponoviti pogrješke ostalih hrvatskih turističkih županija, koje su dopustile betonizaciju i apartmanizaciju jer bi joj, smatra, to bila velika zapreka u stjecanju statusa europskog i svjetskog turističkog odredišta.

Na novinarski upit da komentira sadržaj predstavke vojnih policajaca naslovljene Uredu predsjednika Republike, o čemu je danas izvijesto jedan dnevni list, predsjednik Mesić je kazao kako je zapravo riječ o pismu jednoga vojnog policajca, čije se nezadovoljstvo temelji na osobnom primjeru. "Uglavnom nema nikakve pobune među vojnim policajcima. Riječ je jednostavno o nezadovoljstvu jednoga čovjeka, pa sada treba utvrditi je li ono osnovano", napomenuo je Mesić.

Komentirajući nadnevak parlamentarnih izbora, kazao je kako podupire taj termin za koji su se "odlučile vladajuća koalicija i oporba". Predsjednik smatra kako je to dobra prilika da se "sumiraju rezultati rada ove vlasti".

"Nemam razloga sukobljavati se s bilo kime te nema razloga mijenjati termin izbora. No smatram da se s njima moglo malo pričekati", kazao je Mesić, napomenuvši kako se u izbore očito moralo krenuti jer je predizborna kampanja, po njegovoj ocjeni, već odavno otvorena.

"U toj kampanji jedino mi smeta što se ide niskim udarcima uz puno vrijeđanja, laži i podmetanja, umjesto da se nude vlastiti projekti i politička konkurencija kritizira argumentima, kao što se to čini u kulturnim sredinama", zaključio je Mesić.

Predsjednik je prije predstavljanja "master-plana" posjetio Galeriju na otvorenom "Park prirode - Hrvatska u minijaturi" u Rovinju, obišao Zvjezdarnicu u Višnjanu te špilju Baredine na Poreštini.

Pročitajte više