Mesić: Političke stranke ne smiju se uplitati u uređivačku politiku medija

POLITIČKE stranke ne smiju se ni na koji način uplitati u uređivačku politiku medija, a novinari se moraju voditi isključivo profesionalnim kriterijima, istaknuto je danas u razgovoru hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i privremenog ravnatelja HRT-a Mirka Galića. 

Iz Ureda predsjednika priopćeno je da je Mesić s Galićem razgovarao o tehničkoj i tehnološkoj modernizaciji HRT-a, te planovima nacionalne javne televizije nakon prodaje treće mreže.

U razgovorima je istaknuto kako je u posljednjih nekoliko godina puno napravljeno u modernizaciji HRT-a, čime je, kaže se u priopćenju, HRT izjednačen s drugim europskim televizijama.

Mesić je danas primio i glavnu urednicu i direktora Glasa Istre Eni Ambrozić i Željka Žmaka. Oni su ga izvijestili o prošlomjesečnoj proslavi 60. obljetnice izdavanja tog dnevnika, kojoj je hrvatski predsjednik bio pokrovitelj.

Razgovaralo se, također, i o slobodi medija kao jednom od uvjeta razvoja demokracije, pri čemu je naglašeno da sloboda medija ne smije biti ničim ugrožena, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Pročitajte više