Mesić primio iranskog ministra

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je ministra prometa i cesta Islamske Republike Iran i predsjednika Mješovitog komiteta za gospodarsku suradnju Ahmada Khorrama, priopćio je Ured Predsjednika RH.

Razgovaralo se o bilateralnim odnosima između Hrvatske i Irana, te o potrebi poboljšanja gospodarskih odnosa, pri čemu je istaknuto da je iranska strana zainteresirana za sklapanje poslova na području rekonstrukcije željeznica te brodogradnje, kaže se u priopćenju.

Također, kako je rekao ministar Khorram, tijekom sastanka održanih danas s hrvatskim dužnosnicima, dogovoreno je da će se pristupiti izradi dvostranih sporazuma o cestovnom prometu i o turizmu između Irana i Hrvatske.

Prema priopćenju, Hrvatska i Iran do sada su sklopili sedamnaest sporazuma što predstavlja dobar pravni okvir za bilateralnu suradnju. Što se, pak, Mješovitog komiteta za gospodarsku suradnju tiče, istaknuto je kako se on nije sastao već tri godine, ali je dogovoreno da će se ubuduće održavati sastanci na razini pomoćnika ministra gospodarstva dva puta godišnje, te jedanput godišnje na razini ministra gospodarstva, kako bi se analizirali pomaci u bilateralnim gospodarskim odnosima, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više