"Mesić prodao pomilovanje izborniku romske repke za sat vrijedan 17 tisuća kuna"

SKANDAL! Predsjednik Republike Stjepan Mesić pomilovao je izbornika romske nogometne reprezentacije, donedavnog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika i bivšeg šefa tajne službe Republike Peščenice Ramu Dedića jer mu je ovaj poklonio sat vrijedan 17 tisuća eura, piše bosanskohercegovački portal Otvoreno.ba, objavljujući pritom fotografiju spomenutog Dedića u gostima na Pantovčaku kako Mesiću daruje sat i navodeći kako se sa cifrom kojom je plaćen sat hvali sam Ramo Dedić.

Radi se naime, o istom Rami Dediću koji je istom predsjedniku poklonio ukradenu sliku i tako ga doveo u neugodnu situaciju. Fotografija kojom se ilustrira članak na portalu snimljena je prije tri godine nakon što je predsjednik Mesić pomogao Dediću pri dobivanju liječničke skrbi kada je Dediću visio život o koncu i bila mu je potrebna operacija srca.

Dedić "okreće ploču"

Dedić je osuđen da je prijatelju pomagao u krivotvorenju dokumenata kojima su prikrili utaju poreza te je osuđen na godinu dana zatvora, a Mesić je Dedića pomilovao prošle jeseni, bez da je ovaj proveo dana u zatvoru. Evo kako to objašnjava Ramo:

"Ja sam ovaj sat kupio od prijatelja iz Konjščinske za 35 eura, on ima račun i nije nikakav Rolex, nego je kopija. Jebeš 380 kuna - to je jedna tura pića, a ne kad Ivo Sanader dobije od Zdravka Mamića sat za 50 tisuća eura pa Sanader skriva u rukavu dvosobni stan i još nema računa - to je mito", smatra Dedić. "S tim sam mu se satom zahvalio što mi je spasio život, ja njega volim i draži mi je od pape u Vatikanu, mislim da mu treba dati veće ovlasti i doživotni mandat kao Željku Malnaru", kaže Dedić. "Pomilovao me", tumači, "zato što zna da ja nisam takva osoba, da mi cigani ne znamo utaju poreza i da kad nešto ne valja sve na nas svale".

Ured predsjednika zatajio primopredaju Rolexa

Zanimljivo je da se u Uredu predsjednika ne sjećaju ove primopredaje sata iako je ovjekovječena fotografijom i u svakom slučaju odbacuju da je ova Dedićeva "donacija" imala ikakvu vezu s pomilovanjem. "Predsjednik u potpunosti demantira te napise. Nikada ništa nije primio od Rame Dedića osim one slike. I u pretprošlu nedjelju kada je bio u Jasenovcu ovaj mu je gurao sat u ruke i jasno se vidjelo da ga predsjednik na želi uzeti", kaže nam Danja Šilović-Karić iz Mesićevih odnosa s javnošću.

Odakle tolika ljubav predsjednika Mesića prema njemu, upitali smo Dedića. "Moji roditelji su ubijeni u Jasenovcu, a moj otac i Mesićev otac bili su partizani, prvoborci. Mesića poznajem dulje vrijeme, još iz vremena kad sam bio najveći kockar u Europi", kaže Dedić. Na isto pitanje Mesićevo glasnogovorništvo odgovara:

"Predsjednik mu je pomogao tom serijom operacija i nakon toga Ramo Dedić misli da ima poseban odnos s njim". Upitan o Dedićevoj verziji koliko se dugo poznaju, Šilović-Karić samo zaključuje da "Dedić privlači pozornost preko predsjednika već neko vrijeme".

Napustio politiku je "tamo ima previše lopova"

Napomenimo i da je Ramo "Obama" Dedić odustao od kandidature za zagrebačkog gradonačelnika nakon nekoliko tjedana rada na kampanji jer se najprije planirao posvetiti glazbi, a sada mu je, kako kaže, samo seks na pameti pa uz pomoć "zemljaka" ginekologa Asima Kurjaka planira otvoriti javnu kuću. Kurjak, kaže nam Dedić, zna sve o rađanju djece, koje je najvažnije. Njegova će javna kuća, najavljuje Dedić, imati internet u svakoj sobi i romski švedski stol, s uvijek ponuđenim kokoškama i janjetinom. Politiku je napustio jer "tamo ima previše lopova".

Ana Benačić
Foto: Otvoreno.ba

Pročitajte više